La Biblioteca de Sant Agustí ha estat l’escenari un any més del lliurament de premis del concurs de contes infantils ‘Contes que compten’. La cinquena edició del certamen, organitzat per la biblioteca urgellenca i RàdioSeu, ha rebut enguany 95 originals.

En la categoria A (10-11 anys), el guanyador ha estat l’urgellenc Pau Martí Clotet, amb el conte El viatge de l’Olívia. El segon premi se l’ha endut Lorena Herraiz Mendieta, autora de Els tamarros.

El conte premiat de la categoria B (12-13 anys) ha estat El mercat dels somnis, de Joan Roqué Comes, de la Seu. El jurat també ha guardonat La petita bruixa, de Mariona Falomí Silla, de Bellver de Cerdanya.

Pel que fa a la categoria C (14-15 anys), Martí Casals Pelegrí, de Barcelona, s’ha endut el primer premi amb Fetilleres, arpies i altres bestioles. Anna Ortiz Espuga, de la Seu, ha estat premiada pel conte Pastanagues.

Enguany no s’ha presentat cap original en la categoria D (16-17 anys), que ha quedat deserta, mentre que en la categoria E (a partir de 18 anys) la guanyadora ha estat Ester Farran Nacher, de Terrassa, amb La visita del meu germà gran. El segon premi s’ha atorgat a L’explicacontes, de Jordi Cardona Regada, d’Ogern.

Agraïments

L’acte d’entrega de premis l’ha presidit el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin. El jurat del concurs ha estat format enguany per Isidre Domenjó, Lourdes Esteve, Lluís Obiols, Marta Pujantell, Isabel Rodríguez, Montse Rollán i Gemma Sampons.

El patrocini ha anat a càrrec de Ferreteria Júlia, Fustes Grau, La Caixa, la Mútua Comarcal de la Seu d’Urgell i Cinemes Guiu. El certamen també ha comptat amb el suport del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Llibreria Patalín. A més a més, hi han col.laborat les llibreries Cortés, Diensa, Ex-libris, Fiord, Purgimon i Salvat, el Banc de Sabadell, el Banco de Santander, el BBVA, el departament de Cultura de la Generalitat i Edicions Salòria.

18è aniversari de la Biblioteca Sant Agustí

El lliurament de premis del concurs ‘Contes que compten’ ha coincidit un any més amb l’aniversari de la Biblioteca Sant Agustí, que enguany celebra el 18è aniversari. L’acte ha anat precedit per l’espectacle ‘Mag, mec, mig… màgia’, a càrrec del Mag Reivax.