La Cinquena Cursa popular se celebrarà el 25 de maig

cursaEl secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, el director general de Salut i Benestar, Josep Casals, i el coordinador del departament d’Esports, Jordi Beal, han presentat aquest dilluns el dia de l’Esport per a tothom que se celebrarà el dia 25 de maig. Com és tradicional la jornada girarà al voltant de cursa Popular Illa Carlemany, que arriba a la cinquena edició amb el repte de superar els 2.200 inscrits de l’any 2013.

Les inscripcions a la cursa estaran obertes fins l’11 de maig i es poden formalitzar a través dels webs www.esports.ad www.salut.ad www.faa.ad i www.Illa.ad així com amb les butlletes a l’Illa Carlemany i el Casal de l’esport.

La cursa manté el doble format. Un recorregut de 2 km adreçat al públic infantil i un altre recorregut de 5 kms, entre la Illa Carlemany i la zona esportiva de Prat del Roure, on s’instal·laran inflables. La jornada té un caràcter marcadament solidari ja que la recaptació serà a benefici del Banc d’Aliments de Càritas Andorrana.

Els preus, no obstant, mantindran el caràcter de populars amb un preu de 3 euros per als infants i 5 euros per als adults, tarifes que en tots els casos inclouen samarreta, xip i dorsal.

També hi ha l’opció de no adquirir la samarreta i llavors la inscripció és gratuïta pels infants i té un cost de 2 euros pels adults. Una de les novetats d’aquesta edició és que, en ser un xip d’un sol ús, no serà necessari realitzar una fiança. Els interessats amb fer-se amb la samarreta commemorativa podran també comprar-la per cinc euros.

El Govern va aprovar el novembre del 2007 l’Estratègia nacional per a la nutrició, l’esport i la salut (ENNES), que té com un dels objectius principals promoure la pràctica regular d’activitat física i esport com un factor clau de protecció de la salut. El Dia de l’esport per a tothom es basa en la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de celebrar anualment el dia Move for Health (mou-te per la salut) per a la promoció d’un estil de vida actiu i saludable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.