La Cimera Judicial Iberoamericana ha celebrat la primera jornada de treball, amb l’agilitat judicial, les noves tecnologies i l’aplicació d’un llenguatge clar, com a eixos fonamentals dels grups de treball.
Aquesta segona trobada preparatòria servirà per plantejar temes i informes de cara a la propera Cimera que se celebrarà a La Asunción, al Paraguay al mes d’abril de l’any vinent. Un dels principals eixos de treball per Andorra ha estat l’aplicació d’un llenguatge clar. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, vol elaborar un manual en català aplicant les mateixes tècniques que la resta de països.

Altres dels temes que s’han desenvolupat en el dia d’avui han estat l´ètica judicial, l’accessibilitat i l’aplicació d’eines informàtiques per tal d’agilitar els processos i mecanismes judicials.El president del Consell de Magistratura de Paraguai, Enrique Riera, ha destacat les iniciatives d’Andorra en el món del dret, que és molt competitiu. Per la seva part, Jorge Chediak, president de la Cort Suprema de Justícia de l’Uruguai, ha assegurat que l’aspiració és “que tots els països eliminin el paper i arribem a l’expedient de tramitació electrònica”.

Durant el dia d’avui i demà, els diferents presidents i representats judicials iberoamericans realitzaran les diferents discussions al voltant dels temes per la propera Cimera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada