La ciència com un experiment per embadalir els més petits

Fer bullir un líquid dins d’una proveta amb només l’escalfor de les mans, canvi de color de l’aigua, fer volar una pilota de tennis taula només amb l’aire, un assecador o el clàssic d’electricitat estàtica entre un globus i els cabells.

Aquests són només alguns dels múltiples experiments que aquest dimecres a la tarda a la biblioteca comunal d’Encamp el cap del departament de Ciències del Col·legi Internacional del Pirineu, Carlos Moreno, ha dut a terme davant de l’atenta mirada d’una quarantena de nenes i nens. L’objectiu del taller és explicar com funcionen les lleis de la naturalesa, de la física, de la química o de l’electricitat als més menuts.

“Fomentar la curiositat i fer veure als nens que la ciència és molt divertida i entretinguda”, ha explicat Moreno. El professor de batxillerat apunta que la resposta dels infants sempre “és extraordinària; porto deu anys fent-ho i la gent vol estudiar ciència després del taller”, ironitza. La trobada ha estat impulsada amb motiu del Dia mundial de la ciència, efemèride que se celebra el 10 de novembre.

TOTES LES NOTÍCIES