La Cia És Grata celebra el 15è aniversari amb una comèdia i un espectacle de sensacions

La Companyia És Grata presentarà els propers dies 28 de febrer, 1 i 2 de març la comèdia La Gran Nit, de Cristina Clemente i Josep Maria Miró, sota la direcció de Meritxell Duró, i amb Mai Boncompte com a adjunta de direcció. Es tracta d’una obra estrenada per Versus Teatre l’any 2008 a Barcelona i narra la història de set joves en una nit de Cap d’Any. Mai Boncompte l’ha definida com una obra ‘molt real, com si una càmera de gran hermano estigués posada en una festa qualsevol’ i ha afegit que els agradaria que ‘l’espectador ho visqués com si fos un voyeur’. A més, en el marc de la celebració del quinzè aniversari de la companyia, el mateix dia 2 de març a la nit a l’hora de sopar, hi haurà un espectacle de sensacions -Senzacionarium de Cine- amb el suport logístic i artístic del grup Cullerades de Glamour. Es tracta d’un sopar en el qual els assistents aniran amb els ulls tapats i l’espectacle consistirà a potenciar els altres quatre sentits en una aposta per ‘saber què s’experimenta quan no veus res’, segons ha explicat Rob Junquera, director artístic de l’espectacle.

La Companyia És Grata representarà l’obra La Gran Nit els dies 28 de febrer, 1 i 2 de març. Es tracta d’una comèdia on es relata una nit de Cap d’Any amb set joves com a protagonistes que cada any ho celebren junts; dos d’ells, però, hi participen per primera vegada. Mireia Codina, integrant de la companyia, ha explicat que cada un dels joves representa un model diferent l’un de l’altre, però perfectament identificables per a l’espectador: ‘podem ser qualsevol de nosaltres’.

Mai Boncompte, adjunta de direcció, ha definit l’obra com ‘un gran hermano’ i ha explicat que busquen que ‘l’espectador ho visqui com un voyeur d’una escena’. A més, ha afegit que ‘l’obra té moltes sorpreses’. La directora, l’actriu andorrana Meritxell Duró (La Cubana, Comediants, Dagoll Dagom), ha afegit que malgrat ser una comèdia, l’obra és ‘una crítica molt heavy de la societat moderna’.

Sobre la posada en escena, Duró ha assenyalat que aquest espectacle és molt diferent a l’anterior, ja que mentre que a L’inspector, l’obra representada l’any passat, hi havia molt de moviment de personatges (tipus com els espectacles de la Cubana), en aquest tot és més pausat, però alhora intens i molt real. Això sí, ha afegit que com que ja hi ha més coneixença amb els actors ‘ara se’ls exigeix més’.

La Gran Nit es va estrenar per primera vegada l’any 2008 en un taller d’un institut de teatre on estudiaven els components de l’obra. Els seus autors són Cristina Clemente i Josep Maria Miró de reconegut trajecte teatral i que han participat amb els equips de guionistes de sèries de TV3.

El repartiment de la Cia És Grata per aquesta obra és: Rosa Porqueres, Isa Rivero, Mireia Codina, Olga Areny, Ramon Sasplugas, Edu Balard i Fito Tugues. L’horari de les representacions serà les 22 hores els dies 28 de febrer i 1 de març, i les 18 hores el dia 2 de març, a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, a un preu únic de 10 euros.

Un quinzè aniversari de ‘sensacions’

A banda de la representació de La Gran Nit, la Cia És Grata celebrarà el 15è aniversari amb un espectacle de Cullerades de Glamour que es titula Senzacionarium de Cine. Rob Junquera, director artístic, ha estat a la roda de premsa celebrada aquest dimarts al matí per presentar també l’espectacle.

Es tracta d’un sopar on els comensals estaran amb els ulls tapats durant aproximadament dues hores, i on s’experimentarà amb tota la resta de sentits produint diferents sensacions intimistes i individuals a través d’un fil conductor que és el cinema. ‘L’espectacle és més que un sopar’ ha dit Junquera, ‘es tracta que cadascú ho visqui des del seu interior’.

Cullerades de Glamour organitza aquest tipus d’espectacles des de fa temps. Rob Junquera no ha mostrat el seu rostre en cap moment durant la roda de premsa, amagat darrera una careta d’estètica veneciana: ‘intentem no donar-nos a conèixer mai, forma part de la màgia’ que envolta l’espectacle.

Per al Senzacionarium de Cine, que se celebrarà el dia 2 de març a les 21 hores a l’Hotel Pol de Sant Julià de Lòria a un preu de 40 euros, Cullerades de Glamour comptarà amb els actors de la Companyia És Grata.

Mireia Codina ha destacat la incorporació d’un nou patrocinador: a més del Centre Comercial Sant Eloi, enguany hi haurà BPA. També es continua amb la col·laboració del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, la subvenció del Comú de Sant Julià de Lòria i del Govern d’Andorra; i les col·laboracions del Celler d’en Toni; l’Hotel Pol; Fisiosalut i Alcafilms.

TOTES LES NOTÍCIES