roc-massana-1

La carretera que uneix la Massana i Ordino continua tancada. El motiu són les tasques d’estabilització de la llosera de davant la Farga Rossell. Durant tot el matí s’han enretirat sacs de pedra de la part superior amb l’ajuda d’un helicòpter. A la tarda hi ha prevista una reunió per decidir quan es reobrirà la carretera i quan podran tornar els veïns desallotjats. Ahir se’ls va permetre l’accés als apartaments durant una mitja hora, per recollir el més indispensable.

Els treballadors continuen movent a mà totes les pedres petites que podrien caure a la carretera com a conseqüència de les pluges. També s’han estabilitzat els rocs més voluminosos, alguns dels quals fan entre 1 i 2 metres cúbics. Tot això mentre s’ha construït una primera malla provisional, que ha de prevenir noves esllavissades.

A hores d’ara la carretera general 3 continua tallada i els veïns que vulguin anar d’Ordino a la Massana han de desviar-se per Anyós. Pel que fa als tres apartaments desallotjats, que són els que queden just al costat de la llosera i que podrien veure’s afectats per la caiguda de roques grans, han rebut la visita dels inquilins durant mitja hora, per poder endur-se roba i altres estris bàsics. Es preveu, però, que puguin retornar a casa aviat, probablement entre aquesta nit i demà, si tot continua com fins ara. Això inclou la reobertura de la circulació, que hauria de produir-se demà com a molt tard.

Les pluges de les últimes hores, no gaire abundants, no han dificultat els treballs dels operaris ni la solidificació de les resines que aguanten la malla. Es preveu que la situació meteorològica torni a portar pluges, per bé que des de protecció civil apunten que això no faria canviar, en principi, el calendari de treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada