esllavissada

El Govern ha encomanat un estudi d’estabilitat del vessant rocós a la zona contigua a la CG3 coneguda com el Lloser d’Ordino, després que el passat dijous 22 de maig al vespre es produís un despreniment de roques a la zona. Al mateix temps també s’ha iniciat un estudi detallat enfront despreniments rocosos per tal d’analitzar la necessitat o no d’instal·lar noves proteccions o bé realitzar estabilitzacions sobre el propi vessant.

 En cas que els estudis confirmessin la necessitat d’actuar o protegir la zona de forma addicional, el Govern encarregarà la redacció del corresponent projecte i obra d’estabilització i protecció complementària.

Des del dissabte i fins a dia d’avui, l’empresa especialitzada Euroconsult ha anat executant els treballs d’estabilització d’emergència supervisats per tècnics especialistes. Tot i que aquests no estaran del tot enllestits fins el proper dilluns o dimarts, els treballs efectuats permeten obrir la carretera demà a les 10 hores del matí, al mateix temps que els veïns dels pisos desallotjats podran tornar als seus habitatges.

El volum global del despreniment, estimat en uns 50 metres cúbics, va aturar-se en la seva major part en la zona de l’antic lloser. No obstant això, un bloc d’aproximadament 1 metre cúbic va arribar a la carretera CG3, aturant-se al impactar amb la barana de protecció situada en sentit Ordino. Tècnics de Protecció Civil i del Departament d’Ordenament Territorial van decidir el tancament de la CG3 després d’inspeccionar l’estat de la zona en la qual es va produir el despreniment. També es va decidir el desallotjament dels pisos més propers a la zona afectada.

El matí del dia 23 es va contactar amb una empresa especialitzada en treballs d’estabilització de talussos per tal d’iniciar els treballs d’estabilització amb caràcter d’urgència de la zona de la cicatriu. Els treballs van començar el mateix matí del dia 23. A la tarda del divendres, l’aparició de noves fissures obertes van fer optar els tècnics per un canvi en el tipus d’estabilització. Dissabte 24 es va efectuar una nova inspecció acurada de la zona i, una vegada efectuats els treballs d’estabilització prioritaris, es va optar per l’obertura de la carretera de forma provisional, prèvia col·locació de barreres de protecció provisionals, amb un carril obert en sentit la Massana, mentre que en direcció Ordino es va obrir el pas per la zona del càmping Santa Caterina.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada