creu-rojaA diari, la majoria dels 7.000 milions d’habitants al món tenen alguna relació amb la Creu Roja o la Mitja Lluna Roja, sense ni tan sols donar-se’n compte. La majoria de les persones, o algú a qui coneixen, ha donat sang, rebut un curs de primers auxilis o la visita d’un voluntari, potser, de vegades, sense ni tan sols saber que era la Creu Roja o la Mitja Lluna Roja local en acció. El 8 de maig és el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Avui celebrem el poder de la comunitat i de la solidaritat humana, tant en situació de crisi com en l’anonimat de la vida quotidiana.

Més de 17 milions de voluntaris i uns 80 milions de membres de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja participen activament amb amics, familiars i veïns arreu del món. Aquí a Andorra, disposem d’uns 150 voluntaris i voluntàries. La tasca que realitzem, repercuteix positivament a cada membre de la nostra comunitat. Prestem serveis a diferents organismes i entitats, i en moltes ocasions directament a les llars, possibilitant canviar una vida i de vegades, fins i tot salvar-la.

Aquí a Andorra, arribem a més de 10.000 persones l’any, contribuint a construir comunitats més fortes amb programes a càrrec dels voluntaris, tals com el programa d’orientació laboral, la formació de primers auxilis a les escoles, el servei de teleassistència domiciliària, els serveis preventius de primers auxilis, el restaurant social, la campanya d’alcohol i conducció, les col·lectes de sang i la cooperació internacional entre molts d’altres. En concret, el programa d’orientació laboral a permès que més del 50% d’aquestes persones hagin trobat algun tipus de feina, el programa de formació a les escoles ha permès formar en primers auxilis a més de 3.000 nens i nenes des del seu inici, les darreres campanyes de col·lecta de sang han permès fer més 250 nous donants o la campanya d’alcohol i conducció que promociona la prevenció de riscos en accidents entre els joves en els espais nocturns del país.

La Creu Roja Andorrana forma part del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja que celebra més de 150 anys d’acció humanitària arreu de tot el món. A escala mundial, la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja contribueixen al recolzament d’uns 180 milions de persones cada any, ja sigui realitzant programes comunitaris, donant resposta a desastres o difonent esperança.

“Instintivament, la gent vol donar i contribuir. Això ha format part de la naturalesa humana al llarg de la història”, afirma Bekele Geleta, Secretari General de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. “En cadascun de nosaltres aflora el sentiment humanitari i a la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja la gent pot compartir, mobilitzar-se i actuar conjuntament per millorant-ne el impacte.

“La xarxa de voluntaris i voluntàries de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja arreu del món, és simplement única”, comenta Yves Daccord, Director General del Comitè Internacional de la Creu Roja. “Allà on vagi, hi ha gent que té una història per compartir amb mi, sobre la seva experiència en les accions del nostre Moviment.

Quasi tot el món té una història amb la Creu Roja o la Mitja Lluna Roja. Amb motiu del Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, l’invitem a compartir la seva història amb familiars i amics o i si ho desitgeu, podeu publicar-la al Facebook o Twitter de la Creu Roja Andorrana.

Per commemorar aquesta Diada, els voluntaris de la Creu Roja Andorrana estaran el dissabte dia 10 de maig als carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany celebrant el dia de la Bandereta.

Text i foto: Creu Roja Andorrana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada