Ja fa temps que la CEA reclama una actualització de la legislació laboral. Finalment, el Consell General preveu aprovar demà, 6 de desembre, un paquet de lleis, que afectaran molt directament l’empresariat i les treballadores i treballadors del país com són: la llei de relacions laborals, la d’acció sindical i patronal i la del conflicte col·lectiu.

Des de la CEA s’ha seguit amb molt detall el desenvolupament i el treball a l’entorn de la llei de relacions laborals, i a causa dels canvis a diversos nivells que implica pel funcionament de les empreses del país, ja el passat 24 de gener de 2018 es va demanar als Grups Parlamentaris, la necessitat d’incorporar una esmena que permetés que l’entrada en vigor de la Llei es fes coincidir amb l’any natural.

El ritme parlamentari, però, no ha permès aprovar el text abans de l’estiu com estava previst- el que hauria donat un marge de sis mesos a l’empresariat de posar-se al dia progressivament- . Si la llei s’aprova demà i entra en vigor l’u de gener de 2019, deixa -en el millor dels casos- menys de deu dies hàbils per poder implementar tots els canvis previstos en la nova llei.

Entenem i compartim la urgència d’aplicar ràpidament les mesures que afecten la qualitat de vida de les persones, com ara les millores en els permisos de maternitat i paternitat, i ens agradaria que aquests canvis s’implementessin de forma immediata.

Tanmateix, veiem amb preocupació, la resta de normes que han d’entrar en vigor en menys d’un mes i que posaran seriosos problemes d’actualització a determinats sectors d’activitat: com la construcció- en període de vacances- o bé l’hoteleria, el comerç i la restauració, amb pics de feina a causa de les festes de Nadal.

Vist que no és viable segregar l’aplicació de la llei per parts, des de la CEA demanem que la llei- un cop aprovada- tingui una moratòria de tres mesos abans no entri en vigor, per permetre a les empreses andorranes poder donar compliment amb garanties a les seves noves obligacions.

Som conscients de la importància que l’empresariat es posi al dia amb la nova legislació, però creiem que aquesta tasca s’ha de facilitar al màxim i la CEA opina que un mes natural no és suficient, sobretot tenint en compte el període de l’any en què ens trobem.

La CEA, com sempre, està a la disposició dels seus integrants per tal d’orientar-los en l’acompliment d’aquestes obligacions.

Text: CEA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada