La CEA comparteix el neguit expressat pels empresaris sobre “L’Enquesta d’Activitats Econòmiques de les Empreses” que impulsa el Departament d’Estadística, i que s’adreça aleatòriament a 1.600 empreses del país.

Aquesta enquesta, de caire anual, és d’obligat compliment i proporciona informació periòdica sobre un conjunt de variables relacionades amb l’activitat econòmica de les empreses del Principat i en permetrà veure l’evolució en el temps.

Aquesta important tasca de recollida de dades- tot i necessària- genera un increment de feina a les empreses que l’han de respondre. En la darrera reunió del Comitè Andorrà d’Estadística, la CEA ja va deixar constància del fet que en aquesta enquesta es demana més informació de la que moltes empreses lliuren al registre i que per tant, genera una càrrega suplementària per a les empreses que han estat requerides a formalitzar el qüestionari.

De la mateixa manera, la CEA, i també la CCISA, som conscients que una part de les dades que es demanen en aquesta enquesta ja queden recollides en els CC.AA. presentats per les empreses al registre mercantil.

El Comitè Andorrà d’Estadística, davant les nostres puntualitzacions va decidir que revisaria l’enquesta per valorar quina és la informació de què es disposa prèviament i que no caldria tornar a adjuntar. Actualment estem pendents de resposta.

La CEA, així com dels membres del Comitè Andorrà d’Estadística refermem el nostre compromís en la recerca de solucions per tal de millorar i facilitar la confecció d’aquesta enquesta en un futur.

Som conscients de la importància de disposar d’informació fidedigna que permeti desenvolupar accions concretes en el marc de les activitats econòmiques de les empreses, i creiem que aquesta tasca s’ha de facilitar al màxim.

La CEA, com sempre, està a la disposició dels seus afiliats per tal d’orientar-los en l’acompliment d’aquestes obligacions.

Text CEA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada