La CEA estreny llaços amb l’empresariat francès

Gerard Cadena, president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA)

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) es troba aquests dies a París per a prendre part a la cinquena edició de la REF – le Rencontre des Entrepreneurs de France-, que té lloc aquest dilluns i dimarts a la capital francesa.

Convidada pel MEDEF Occitanie (mouvement des entreprises de France Occitanie) la delegació andorrana, integrada pel president de la CEA, Gerard Cadena, el responsable d’infraestructures, sostenibilitat i serveis de la CEA, Miquel Àngel Armengol, així com pel responsable de relacions internacionals de la patronal, David Fraissinet, fa un pas endavant per a reafirmar i potenciar la cooperació empresarial i fomentar la col·laboració entre les empreses andorranes i les del sud de França, així com per a impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l’economia dels dos països.

Aquest esdeveniment d’abast nacional és la cita de referència dels empresaris francesos i permet a la CEA avançar en els objectius previstos en l’Acord de Cooperació que es va rubricar el passat mes de gener a Andorra entre la patronal andorrana i la branca occitana del MEDEF, organitzadora de l’esdeveniment.

Durant les jornades, la patronal andorrana està mantenint diverses reunions amb l’empresariat francès a fi de compartir opinions i experiències amb els diferents participants amb l’objectiu de començar a establir contactes transfronterers en diferents àmbits empresarials.

Le Rencontre des Entrepreneurs de France (REF) acull aquests dies més de 150 ponents, 30 debats i conferències magistrals a l’hipòdrom de Longchamp de París. La cita aplega més de 10.000 visitants, prop de 500 periodistes acreditats i un village amb més de 80 socis i col·laboradors.

La sessió inaugural ha comptat, entre d’altres, amb les intervencions del president de la República i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, la primera ministra gala, Élisabeth Borne, així com la del nou president del MEDEF, Patrick Martin.

El president de la CEA, Gerard Cadena ha remarcat que aquesta visita està alineada amb la voluntat de la CEA de recuperar l’equilibri històric entre Espanya i França al país i ha remarcat que “la relació entre la patronal andorrana i la branca occitana de la patronal francesa ens ha de permetre continuar treballant per a establir bons lligams de cooperació a favor d’interessos compartits a banda i banda de la frontera.”

En el decurs de la jornada s’han mantingut converses orientades a posar en comú propostes i iniciatives per a pal·liar el problema de l’habitatge, així com diverses estratègies orientades a potenciar la col·laboració francoandorrana.

De la seva banda, la presidenta de MEDEF Occitanie, Sophie Garcia, ha remarcat “la bona predisposició de la patronal francesa de treballar plegats i el convenciment que Andorra és la plataforma ideal per a fomentar les relacions empresarials i els partenariats entre empreses d’Occitània, Catalunya i del mateix Principat.”

Aquesta no és la primera iniciativa conjunta entre la CEA i el MEDEF Occitanie. A principis de juliol, una delegació de la patronal andorrana integrada per importadors, distribuïdors, grans superfícies i restauradors andorrans va viatjar a Tolosa per a conèixer de prop el funcionament i possibilitats del mercat d’abastiments francès: el Marché d’Intérêt National Toulouse Occitanie (MIN) amb la voluntat d’obrir els canals de distribució per a promoure l’arribada de producte francès al país, especialment frescos i artesanals, procedents del MIN de Tolosa.

TOTES LES NOTÍCIES