La CEA dona suport a l’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional

El ministre Eric Jover en una reunió amb la CEA
El ministre Eric Jover en una reunió amb la CEA. Foto: Confederació Empresarial Andorrana

Assistència tècnica en la lluita contra el blanqueig, assessorament especialitzat de primer nivell, homologació internacional i accés al finançament en cas de necessitat; són alguns dels avantatges que la patronal té en compte a l’hora de donar suport al procés
d’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI).

El context econòmic actual, tot i que fa preveure un rebot econòmic de cara al 2021, deixa un escenari que augura un increment en el dèficit de les arques de l’Estat de prop de 200 milions d’euros. La Cofederació Empresarial Andorrana (CEA) constata que el govern està implementant diverses opcions per donar seguretat a les arques públiques, més enllà de l’emissió de deute o de l’ampliació de crèdit amb les entitats bancàries del país. Així ho va explicar el ministre de Finances, Èric Jover, a la reunió informativa que va mantenir a la seu de la CEA, per tal de donar a conèixer els detalls del projecte.

Actualment, s’estan negociant operacions de crèdit amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), una entitat que permet optar a crèdits d’import elevat lligats a grans infraestructures. “Tot apunta que la voluntat del govern és consolidar i ampliar les opcions per tal d’estar preparats en cas de necessitat”, diu la CEA en un comunicat.

La CEA ja fa temps que demana que el país s’adhereixi al FMI, ja que això milloraria el ràting de país, i de retruc, reduiria les despeses financeres, el que es traduiria en més disponibilitat pressupostària per destinar a la inversió pública.

TOTES LES NOTÍCIES