El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha proposat aquest dimarts que al 2015 hi hagi un intercanvi d’informació sobre tots els tipus d’ingressos per poder acabar amb l’evasió fiscal a la Unió Europea, tal com recull l’Agència EFE. Barroso proposarà aquest dimecres als caps d’estat i de govern de la UE que es reuniran a Brussel·les, millorar la cooperació en la lluita contra l’evasió fiscal ja que suposarà per a les arques dels estats membres un bilió d’euros d’aquí al 2020, segons les dades la la CE. Barroso també s’ha mostrat satisfet per la decisió de l’Ecofin d’iniciar les negociacions amb Andorra, San Marino, Liechtenstein, Suïssa i Mònaco per revisar els acords sobre la fiscalitat dels estalvis.

La Comissió proposarà l’intercanvi d’informació sobre tots els tipus de rendes, incloses les de capital, els fons d’inversions, pagaments a fideïcomisos i dividends empresarials. Barroso ha dit que ‘no es pot explicar als ciutadans que les llars i les empreses honrades segueixin pagant i que després hi hagi grans firmes que eludeixen deliberadament les seves obligacions fiscals’. A més de les accions a nivell comunitari, la CE ha assenyalat que en les properes recomanacions financeres per països del 29 de maig, Brussel·les demanarà reformes de les administracions d’hisenda.

Barroso s’ha felicitat perquè els ministres d’Economia i Finances europeus hagin aprovat iniciar les negociacions amb Suïssa, Andorra, San Marino, Liechtenstein i Mònaco per revisar els convenis firmats el 2004 sobre la fiscalitat dels estalvis bancaris. Tot i això, ha recordat que ‘convé fer també els deures a casa i aprovar una completa directiva de l’estalvi’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada