La CCMA diu que garanteix la cobertura informativa dels seus mitjans a tot el territori

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assegurat en un comunicat de premsa que garanteix, amb els recursos actuals, una informació “de qualitat i de proximitat a tot el territori”. L’ens considera la cobertura a tot Catalunya “un dels eixos bàsics del servei públic de comunicació que ofereix als ciutadans”.

La CCMA manifesta que ha finalitzat la relació amb les productores privades i els col·laboradors externs que actualment treballen al Pirineu central, el Pallars, les Terres de l’Ebre i la Catalunya Nord, “en el marc de les polítiques de contenció de la despesa”. Segons informa la corporació, aquestes mesures suposaran un estalvi addicional de 546.000 euros anuals.

Al gener ja va començar la reorganització de les delegacions i els equips de treball d’informatius i d’esports de Televisió de Catalunya. El procés ha comportat la reducció de gairebé 1,1 milions d’euros anuals. La CCMA insisteix en què el seu objectiu és “garantir la sostenibilitat i la viabilitat del servei públic de comunicació i la qualitat de l’oferta audiovisual de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio”.

Crítiques a la supressió de delegacions de TV3

Mentrestant, des del Pirineu s’ha criticat molt la supressió de la delegació de TV3. L’alcalde de la Seu i diputat de CiU, Albert Batalla, ha avançat que demanarà que es mantingui la cobertura informativa a tot el territori. Així mateix, Rosa Amorós, d’ERC, ha denunciat que “novament es retalla d’entrada als que menys soroll poden fer, als més vulnerables i als que menys eines tenen per defensar-se”. Per la seva banda, el PSC-Progrés de la Seu ha acusat el Govern de “manca de sensibilitat” i d’afavorir el desconeixement de la realitat pirinenca.

A nivell popular, s’ha iniciat una recollida de signatures a internet per la restitució del servei. De moment ja hi ha més de 3.700 signatures registrades a favor de la petició.