La cavalcada de Reis d’Andorra la Vella i Escaldes mobilitza prop de 600 persones

Aquest dissabte 5 de gener, a les 18.30 hores, la Cavalcada de SS. MM. Els Reis Mags d’Orient es posarà en marxa a la plaça dels Dos Valires d’Escaldes-Engordany, on hi és prevista la seva arribada cap a les 18.15 hores.

Ses Majestats ocuparan els seus trons damunt de les carrosses i la comitiva emprendrà camí cap a Andorra la Vella.

La Cavalcada de Reis, organitzada conjuntament per la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany i l’Àrea de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, estarà formada per 20 carrosses.

Recorrerà a Escaldes els carrers Esteve Albert, Fiter i Rossell, Pessebre, Copríncep de Gaulle i l’avinguda Carlemany i a Andorra la Vella, tota l’avinguda Meritxell, els carrers de les Canals, Mossèn Cinto Verdaguer, Doctor Nequi, i part de l’avinguda Príncep Benlloch fins a arribar a la plaça del Poble – a les 20.30 hores – on hi haurà instal·lat el Palau d’acolliment.

L’esdeveniment, aquest any 2013, mobilitzarà prop de 600 persones, que hi participaran com a col·laboradors, acompanyants, membres de seguretat, figurants, xofers i personatges.

Les carrosses del Patge Reial i dels tres Reis seran custodiades per un cos especial format de 32 “soldats romans armats”.

Totes les altre carrosses seran animades, cadascuna, per una vintena de participants.

Cada carrossa comptarà amb un equip, format de 10 persones que assumiran la seguretat i acompanyament.

El nombre total de xofers i acompanyant serà de 40.

També hi haurà un grup d’animació, amb disfresses de personatges populars.

Un col·lectiu de més 50 persones, entre membres de l’organització conjunta, responsables de carrossa, acompanyants i maquilladores, completa el nombre d’efectius mobilitzats.

Durant tot el recorregut, es llençaran més de 4.000 quilograms de caramels – adquirits en part per l’organització i igualment cedits per empreses privades -, aptes per al consum de celíacs.

En el Palau d’arribada, amb un dispositiu especial establert com cada any, els infants podran lliurar les seves cartes en mà als tres Reis i fotografiar-s’hi.

Durant tot el matí del dijous 5 de gener, els Reis Mags també efectuaran diversos desplaçaments oficials.

Visitaran l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, les residències Solà d’Enclar i l’Albó, la residència Clara Rabassa i la Llar de Jubilats d’Escaldes-Engordany.

El divendres 4 de gener, a partir de les 17.00 hores, el Patge Reial efectuarà una visita a la Margineda i a Santa Coloma.

A les 18.30 hores visitarà Escaldes i Andorra la Vella tot seguint el recorregut previst per a la Cavalcada.

El dissabte al migdia, a partir de les 12.00 hores, el Carter Reial rebrà les cartes dels nens i nenes a la plaça Coprínceps d’Escaldes.

 

TOTES LES NOTÍCIES