La cavalcada conjunta d’Andorra la Vella i Escaldes repartirà 4.000 quilos de caramels

Aquest dijous, 5 de gener, a les 18.30 hores, puntualment, la Cavalcada de SS. MM. Els Reis Mags d’Orient es posarà en marxa a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella, on hi és prevista la seva arribada cap a les 18.15 hores, quan, immediatament, ja ocuparan els seus trons damunt de les carrosses.

La Cavalcada de Reis és organitzada conjuntament, des de fa molts anys, per la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany i l’Àrea de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, i enguany serà retransmesa en directe per TV3, de la Televisió de Catalunya, després de l’acord convingut en la reunió que varen mantenir el Cònsol Major d’Escaldes-Engordany, Antoni Martí, i la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, amb la directora de TV3, Mònica Terribas, l’11 de novembre del 2010.

La Cavalcada, formada per 20 carrosses – amb la participació especial del Club Piolet d’Andorra Televisió – i la presència d’un camió de bombers del Servei d’Incendis i Salvament, recorrerà, a Andorra la Vella, el carrer Doctor Nequi, part de l’avinguda Príncep Benlloch, tota l’avinguda Meritxell i, a partir de la cruïlla amb el carrer de la Unió, l’avinguda Carlemany fins al Palau d’arribada situat a la plça Coprínceps d’Escaldes, on els Reis Mags seran rebuts i complimentats amb una actuació que els oferirà l’Esbart Santa Anna, a les 20.30 hores.

Els cònsols major i Menor i els consellers del Comú d’Andorra la Vella acompanyaran la comitiva des de la plaça Príncep Benlloch fins a la trobada amb les autoritats comunals d’Escaldes-Engordany, al límit parroquial.

L’esdeveniment, aquest any, mobilitzarà prop de 600 persones, que hi participaran com a col•laboradors, acompanyants, membres de seguretat, figurants, xofers i personatges.

En aquesta ocasió, hi haurà dues noves carrosses: “La Bella i la Bèstia” i “Bob Esponja”, en substitució de les del “Llibre de la Selva” i “Els Picapedra”.

Les carrosses del Patge Reial i dels tres Reis seran custodiades per un cos especial format de 32 “soldats romans armats”.

Totes les altre carrosses seran animades, cadascuna, per una vintena de participants.

Cada carrossa comptarà amb un equip, format de 10 persones que assumiran la seguretat i acompanyament.

El nombre total de xofers i acompanyant serà de 40.

També hi haurà un grup d’animació de 25 persones, amb disfresses de personatges d’actualitat.

Un col•lectiu de més 50 persones, entre membres de l’organització conjunta, responsables de carrossa, acompanyants i maquilladores, completa el nombre d’efectius mobilitzats.

Durant tot el recorregut, es llençaran més de 4.000 quilograms de caramels – adquirits en part per l’organització i igualment cedits per empreses privades -, aptes per al consum de celíacs.

En el Palau d’arribada, amb un dispositiu especial establert com cada any, els infants podran lliurar les seves cartes en mà als tres Reis i fotografiar-se amb ells.

Durant tot el matí del dijous 5 de gener, els Reis Mags també efectuaran diversos desplaçaments oficials.

Visitaran l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, les residències Solà d’Enclar i l’Albó, el Centre Sociosanitari del Cedre, la residència Clara Rabassa i la Llar de Jubilats d’Escaldes-Engordany.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *