Aquest dissabte 8 de desembre, a les sis de la tarda, la Catedral de Santa Maria d’Urgell de la capital alturgellenca tindrà lloc el concert d’orgue del XX Festival Orgues de Ponent i del Pirineu, amb l’intèrpret Miquel González, professor d’orgue del Conservatori Municipal de Lleida i director artístic/organitzador de totes les edicions d’aquest festival. L’entrada al concert és gratuïta.

La Seu d’Urgell és un dels 15 municipis de la demarcació de Lleida que acull concerts  d’aquest cicle de música que ha esdevingut un referent sobre l’orgue i el seu patrimoni musical a nivell català i estatal, utilitzant els orgues d’un conjunt “privilegiat” de pobles i ciutats que gaudeixin de l’existència d’aquests instruments.

Per l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida, entitat que ha dissenyat els 15 concerts d’orgue d’aquest vintè festival, té com a fita que les edicions d’Orgues de Ponent i del Pirineu el consolidin com a festival de música estable anual, d’alta qualitat artística (els organistes i músics participants són professionals de gran vàlua artística i reconegut prestigi nacional i internacional) i es pugui difondre la música d’orgue amb la categoria que es mereix.

Tot això és possible, sobretot, a la col·laboració i patrocini dels diferents ajuntaments, juntament amb la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, que ajuden a potenciar la vida d’aquests orgues i convertir aquestes poblacions en centres difusors de cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada