catedraL’actual sistema econòmic mata i s’han de buscar alternatives que siguin sensibles als drets humans i que passen per unes empreses més ètiques i responsables. Aquesta és la conclusió principal de l’onzena càtedra de pensament cristià que es fa avui a Sant Julià de Lòria i que té com a lema ‘L’economia al servei de la persona’.

Cada cop hi ha més veus que parlen de la necessitat de renovar el sistema econòmic vigent per fer-lo més humà i sostenible. I entre aquestes hi ha alguns economistes importants.

Així ho han posat de relleu els ponents de la XI Càtedra de pensament cristià. Consideren que ja hi ha moltes empreses que aposten per fer les coses d’una manera més ètica i responsable i que, a més, tenen beneficis. El director de la Càtedra de Pensament Cristià, Francesc Torralba, defineix aquetsa jornada com a “contracultural” perquè “parlar d’una economia al servei de la persona és portar la contrària a l’esperit de l’època, quan la persona és la que està sotmesa a l’economia”. L’economista Antonio Argandoña assegura que “quan diem que l’empresa ha de maximitzar beneficis i aquest és el seu objectiu, estem dient que tot passa per aquest objectiu i crec que això és incorrecte perquè l’empresa en primer lloc és un grup de persones amb una tasca comuna que afecta a moltes altres persones”. “Les empeses que tenen una actuació responsable no surten als diaris perquè ho fan correctament”, opina l’economista Carlos Losada.

L’acte ha estat presentat per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, que ha recordat les paraules del Papa Francesc respecte que l’economia actual mata i la necessitat urgent de buscar un model social més just i sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada