La CASS revisarà els convenis amb el SAAS, metges i prestadors sanitaris per reduir el dèficit


Restringir els criteris de metges i prestadors sanitaris per arribar a convenis amb la CASS i modernitzar la nomenclatura dels actes mèdics són dues les línies de treball que la parapública defensa per reduir el dèficit i fer el sistema sostenible. Així ho ha explicat aquest dimarts la direcció de la CASS en la presentació dels objectius per al 2017. L’any vinent, la CASS treballarà per ampliar els tràmits on-line, millorar l’atenció al públic i redefinir i modernitzar els processos informàtics.

La revisió del convenis amb el SAAS, els metges i els prestadors sanitaris per millorar la gestió del sistema sanitari és un dels objectius de la CASS per al 2017.

El president del consell d’administració, Jean-Michel Rascagneres, ha recordat que el dèficit creixent posa en perill la sostenibilitat del sistema i que s’han d’eliminar les despeses innecessàries. Per això cal modificar els criteris per accedir als convenis. Rascagneres addueix que “un metge que s’ha de conveniar ha de treballar a Andorra i tenir una consulta oberta a Andorra” i ha criticat que fins ara s’hagi permès que metges o prestadors vinguessin un cop per setmana utilitzant el conveni o ho fessin “per no complir la residència passiva”. El director de prestacions de la CASS, Ignasi Arbusà, destaca que “no és una amenaça al col·lectiu, més aviat al contrari” i “establir uns requeriments no estrictament administratius sinó també qualitatius”.

Rascagneres assegura que l’actualització de la nomenclatura i les tarifes dels actes mèdics també contribuirà a millorar el sistema. La CASS treballarà, a més, l’any vinent per millorar l’atenció als assegurats i invertirà un milió d’euros a modernitzar els sistemes d’informació. Vol també ampliar els tràmit on-line, “una de les línies estratègiques” de l’entitat per evitar desplaçaments als ciutadans, segons el director de comunicació David Caubet.

Durant el 2016 la parapública ha consolidat el lloc de treball d’una vintena de treballadors. Uns altres deu estan en procés d’accedir a una plaça fixa.