Augmentar la cotització a la Seguretat Social un punt o dos cada any durant una dècada. Aquesta és una de les solucions que ha plantejat el president del consell d’administració de la CASS per garantir la sostenibilitat del sistema de jubilació. Jean Michel Rascagneres també ha dit al programa “Ara i Aquí”, de Ràdio Nacional, que no es planteja limitar la lliure implantació de professionals mèdics.

Jean Michel Rascagneres ha insistit que les cotitzacions a la CASS no es corresponen amb les prestacions i pensions que els assegurats reben a canvi. Segons ha dit a Ràdio Nacional, una de les solucions passa per augmentar la cotització dotze punts de forma gradual els propers anys. Rascagneres ha apuntat a un augment “d’un o dos punts durant 10 o 15 anys”. Ha matisat, però, que “no hi ha una única solució”, ja que “la solució per a les pensions vindrà de diferents fórmules que no pertoca triar a la CASS”.

Altres fórmules podrien ser allargar l’edat jubilació o el finançament a través de taxes sobre productes que perjudiquen la salut.

Pel que fa a la reforma sanitària, Rascagneres ha deixat clar que no es planteja eliminar la lliure implantació de professionals mèdics ni la lliure elecció de metge.

També ha explicat que s’estudia com modificar la cotització dels autònoms, per fer-la més justa d’acord amb la seva realitat econòmica. El problema, ha dit, és que fins ara no se sabia com era la seva estructura d’ingressos.

D’altra banda, el director de prestacions de la CASS ha indicat que la parapública es replanteja l’obligació de quedar-se a casa en el cas d’algunes baixes per determinades malalties.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada