El president de la Casa de Portugal, David Lionel, ha explicat que actualment l’associació té una vuitantena d’afiliats, lluny dels 120 que va arribar a tenir fa uns anys, el que suposa una disminució del 30%. Segons Lionel, aquest fet es deu a que la crisi econòmica està forçant a reduir despeses i ‘per on primer es pot retallar és per l’oci’.

‘La crisi està afectant sobretot a les associacions, i no només a la nostra, és clar que nosaltres podem parlar del que veiem, però també veiem que les altres associacions del Principat pateixen i és normal perquè la primera cosa que pots tallar és sobretot l’oci’, ha dit Lionel.

‘Fa dos anys enrere hi havia 120 quotes de socis i ara estem a 80, pensa que un 30% no els tenim’, ha afegit el president de la Casa de Portugal, que ha descartat demanar ajuda al les institucions perquè ‘encara no hem arribat a aquest punt’ i ha recordat que ‘la veritat és que sempre ens han ajudat’.

David Lionel ho ha explicat durant la primera Trobada de Caçadors i Pescadors que s’està celebrant aquest cap de setmana a la Casa de Portugal, que la trobada espera arribar a unes 150 persones durant tot el cap de setmana.

El president de l’associació lusa ha afirmat també que una sortida a l’atur per part de la comunitat portuguesa a Andorra seria l’emigració a països de les anomenades economies emergents lusòfones, com ara Moçambic, però també ha destacat el paper de Llatinoamèrica, ‘sabem perfectament de gent que ha marxat fa poques setmanes a l’Argentina’, ha dit.

‘Sabem que hi ha un món per construir i aquest món per construir no està en els països desenvolupats… Andorra no necessita més construcció però sí sabem aquests països d’Amèrica Llatina i potser d’Àfrica on sí que hi ha una necessitat de construcció, i la gent de la construcció ha de marxar’.

Vacant a la conselleria de les comunitats

La conselleria de les comunitats continua vacant i Lionel ha assenyalat que el futur conseller ‘potser no és un conseller només d’Andorra, com era antigament, i serà d’Espanya i d’Andorra i això ens perjudicarà perquè no tindrem aquí un conseller al cent per cent’. Malgrat reconèixer que la figura del conseller ‘ha quedat una mica perduda’, ha defensat el treball que s’està duent a terme pel Consolat.

‘De moment nosaltres tenim el cònsol, i jo crec que era una cosa important tenir un cònsol i un Consolat al Principat que funcionés i això està funcionant i està tramitant tots els documents i papers que es puguin necessitar’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada