bernarda alba

L’obra de teatre La Casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, una coproducció de la Cia. An-danda-ra i de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), ha estat seleccionada per formar part del concurs Ciutat de Tàrrega. La representació tindrà lloc al Teatre Ateneu de Tàrrega, el dissabte 21 de març a les 22 h. El jurat del concurs premiarà el millor grup i muntatge, així com la millor direcció, actors principals, de repartiment i la posada en escena. El grup guanyador actuarà a la Fira de Teatre de Tàrrega el setembre del 2015.

L’esdeveniment neix el 1984 i en aquesta XXVII edició s’hi han presentat 70 projectes. Sis han estat seleccionats, entre els quals la coproducciró andorrana La Casa de Bernarda Alba.

La Casa de Bernarda Alba, tot un clàssic de la literatura universal, explica la història de Bernarda Alba, que després de la mort del seu segon marit imposa un dol rigorós de vuit anys a les seves cinc filles, que en la seva vida gairebé no s’han relacionat amb el sexe oposat. Durant aquest temps no podran sortir de casa ni tenir cap contacte amb el món exterior. Només la gran, la filla del primer marit de la Bernarda, pot parlar amb el seu promès, Pep el Romà. L’arribada de Pep desencadenarà entre les germanes una tempesta de gelosies i passions difícils de suportar dins dels murs de la casa.

La Cia. An-danda-ra reuneix en aquesta ocasió actrius de diferents companyies del país. Nou dones amb molta personalitat en un treball de matisos i subtilesa que omplen l’escenari de força i sentiment.La Companyia de Teatre An-danda-ra es va crear l’estiu del 2002 a Andorra la Vella i està formada per Mercè Canals, Lis Caubet, Carolina Caubet i Noemí Bové. És un grup compromès amb l’humor, la ironia i el drama, i reiteren el seu compromís amb l’art com una de les millors contribucions per a una societat més justa i feliç.

Amb la seva primera obra, An-danda-ra, estrenada l’any 2003, van portar a escena per primera vegada a Andorra una obra de creació pròpia d’una companyia andorrana i, a més, explicada amb nas vermell sota la direcció de la pallassa Pepa Plana. També han treballat sota la direcció de Juanjo Sánchez (excomponent de La Cubana), Jordi Llop Ferràs i Irina Robles, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada