L’obra de teatre La Casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, una coproducció de la Cia. An-danda-ra i de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), ha estat seleccionada per formar part del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. El FITAG és un esdeveniment de prestigi internacional que neix amb la voluntat de donar suport al teatre de circuit no professional aportant espectacles de primer nivell, nascuts de l’esforç, la il·lusió i el bon fer de companyies amateurs procedents d’arreu. El festival és, també, un aparador per mostrar la feina ben feta que massa vegades no rep el suport de la indústria, i això dificulta que sigui reconeguda. D’ençà del seu naixement, el 1998 amb el nom d’El Pati, han passat molts anys al llarg dels quals el festival ha consolidat una oferta atractiva d’arts escèniques a Girona i a les comarques gironines.
Aquesta és la primera vegada que una companyia andorrana ha estat seleccionada i forma part de l’oferta del festival. En aquesta edició hi ha 9 espectacles internacionals seleccionats de països com ara Mèxic, la República Txeca, Tunísia, Bèlgica, Israel i Croàcia, entre d’altres. També hi ha una secció de companyies de Catalunya i Espanya, i una altra de col·laboracions de companyies estrangeres amb companyies gironines.
La Casa de Bernarda Alba, tot un clàssic de la literatura universal, ens explica la història de Bernarda Alba, que després de la mort del seu segon marit imposa un dol rigorós de vuit anys a les seves cinc filles, que en la seva vida gairebé no s’han relacionat amb el sexe oposat. Durant aquest temps no podran sortir de casa ni tenir cap contacte amb el món exterior. Només la gran, la filla del primer marit de la Bernarda, pot parlar amb el seu promès, Pep el Romà. L’arribada de Pep desencadenarà entre les germanes una tempesta de gelosies i passions difícils de suportar dins dels murs de la casa.
L’obra va ser estrenada dins el marc de la 43a edició de la Temporada de Teatre d’Andorra la Vella i posteriorment representada al Teatre de Les Fontetes del Comú de la Massana.
La Companyia de Teatre An-danda-ra es va crear l’estiu del 2002 a Andorra la Vella i està formada per Mercè Canals, Lis Caubet, Carolina Caubet i Noemí Bové. An-danda-ra és un grup compromès amb l’humor, la ironia i el drama. I reiteren el seu compromís amb l’art com una de les millors contribucions per a una societat més justa i feliç.
Amb la seva primera obra, An-danda-ra, estrenada l’any 2003, van portar a escena per primera vegada a Andorra una obra de creació pròpia d’una companyia andorrana i, a més, explicada amb nas vermell sota la direcció de la pallassa Pepa Plana. També han treballat sota la direcció de Juanjo Sánchez (excomponent de la La Cubana), Jordi Llop Ferràs i Irina Robles, entre d’altres.
La Cia. An-danda-ra reuneix en aquesta ocasió actrius de diferents companyies del país. Nou dones amb molta personalitat en un treball de matisos i subtilesa que omplen l’escenari de força i sentiment. A finals de l’any 2006 es va constituir l’Escena Nacional d’Andorra, una entitat dedicada a potenciar les arts escèniques al Principat d’Andorra. Al capdavant de l’Escena Nacional d’Andorra hi ha l’actriu Irina Robles com a coordinadora artística, acompanyada dels actors Roger Casamajor i Elisabeth Caubet.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada