La carn amb el segell de qualitat IGP es podrà començar a vendre la setmana vinent (Vídeo)

El segell de qualitat d’Identificació Geogràfica Protegida (IGP) es podrà començar a usar en la comercialització de la carn d’Andorra aquest dimecres, 30 d’octubre. Així ho ha anunciat aquest diumenge el director d’Agricultura, Landry Riba, durant la 35a Fira concurs d’Andorra la Vella que ha comptat amb un volum de caps de bestiar similar a la de l’any passat.

Segons Riba, això és una mostra de l’estabilitat del sector que des de fa 5 o 6 anys manté el nombre d’explotacions ramaderes. Durant l’acte d’aquest diumenge, s’ha fet un acte de reconeixement als ministres i tècnics que han treballat en el projecte de la IGP i s’ha ofert un tast d’hamburgueses realitzades amb carn que està inclosa en aquest segell de qualitat.

El segell d’Indicació Geogràfica Protegida es podrà començar a usar en la comercialització dels productes ramaders a partir del 30 d’octubre. D’aquesta manera, tota la carn que surti de l’escorxador complint el plec de bases anirà etiquetat amb la imatge corresponent, segons ha explicat el director del Departament d’Agricultura, Landry Riba.

La feina, però, ‘no s’acaba aquí’, ha manifestat Riba. Ara cal mantenir les pràctiques ramaderes que han portat a la consecució d’aquest segell i sensibilitzar la població sobre la importància i el valor de la carn.

‘Sota la IGP Carn d’Andorra s’hi troben animals d’un màxim de 24 mesos, més enllà hi ha els de qualitat controlada i si no compleixen ni l’un ni l’altre no disposen de segell de qualitat’, ha explicat el responsable d’Agricultura. A més, hi ha altres aspectes com la proximitat de la producció i altres punts del plec de bases sobre els quals s’anirà insistint per donar a conèixer les característiques del producte.

La voluntat de la societat Ramaders d’Andorra és que no hi hagi un gran diferencial de preu respecte d’altres carns, però que el consumidor s’acostumi a ‘discriminar’ què pot trobar sota el paraigües de cada segell i pugui escollir, ha dit Riba. Per això, ha afegit, insistiran en la part educativa i el foment del coneixement sobretot a través dels punts de venda.

La d’enguany ha estat la primera fira amb aquesta IGP però també ha estat marcada pel bon temps, un fet que ha dificultat la tasca d’alguns ramaders de recuperar el bestiar que tenien a la muntanya per portar-lo a la fira, segons ha explicat el director d’Agricultura. Amb tot, Riba ha manifestat que el nombre de caps de bestiar i d’explotacions que han participat en aquesta 35a edició és bastant similar a la de l’any passat, el que mostra una ‘estabilitat’ del sector.

Enguany, el guanyador del premi especial a la millor femella del 10è concurs nacional de la raça bruna d’Andorra ha estat Jordi Ramoneda.

TOTES LES NOTÍCIES