La Capsa amplia el nombre de tallers i professors per atreure nous usuaris

capsa

La Capsa de les Valls del Nord ja ha obert el període de matrícules per al segon trimestre amb tallers específics per ampliar el ventall de tècniques plàstiques. Les conselleres de Cultura d’Ordino i la Massana, Gemma Riba i Jael Pozo, han presentat aquestes activitats acompanyades per la directora de La Capsa, Rosa Mujal, i els professors Àngel Calvente i Lucía Rodríguez. El centre aposta per introduir variacions al programa com la recuperació del taller de ceràmica, aquarel·la o art-teràpia per a adults, amb la intenció d’atreure nous usuaris. Tots els tallers estaran impartits per professionals de l’art o artistes reconeguts.

Durant el segon trimestre, els usuaris de ‘La Capsa, espai de creació’ tindran l’oportunitat de poder aprendre noves tècniques, a més de les que ja s’imparteixen tant a la Massana com a Ordino amb una participació de gairebé 90 persones. La directora de l’escola, Rosa Mujal, ha explicat que “amb la intenció d’ampliar l’oferta i donar cabuda a tots els gustos artístics, hem incorporat nous professors i nous tallers”. L’aquarel·lista de paisatge Albert Vilades o l’artista Àngel Calvente, són alguns dels nous mestres que s’incorporen aquest trimestre als tallers de La Capsa.

A més dels tallers de pintura i dibuix, aerografia, ‘patchwork’ o restauració de mobles en el cas de la Massana, ara s’ofereix també el taller d’art-teràpia per a adults amb Lucía Rodríguez, i el d’aquarel·la amb Albert Vilades.

Quant a Ordino, en aquest trimestre s’imparteix, a més dels tallers que ja estan funcionant, un taller de ceràmica amb Àngel Calvente, o ‘Pinta amb la Zoe’ en el qual l’artista Eva Martínez donarà a conèixer la seva tècnica pictòrica marcada pel collage. També a Ordino, tots aquells que ho desitgen tindran l’oportunitat de participar en un taller intergeneracional durant les vacances de Carnestoltes. Es tracta d’un taller d’escriptura i il·lustració de contes per a nens i els seus avis, impartit per Elena Aranda i Montse Mayol. Finalment, i a petició dels usuaris, Ordino incorpora el taller tèxtil per aprendre la tècnica del patchwork, de la mà de Carme Forté.

Les conselleres de Cultura d’Ordino i la Massana, Gemma Riba i Jael Pozo, han coincidit a destacar que “gràcies al treball conjunt dels dos comuns podem seguir oferint una oferta formativa de qualitat, intentant transmetre l’art en totes les seves disciplines amb professors que, a més, són artistes”.

Per la seva banda, els professors Àngel Calvente i Lucía Rodríguez, presents a la presentació de les activitats del segon trimestre, han explicat les seves tècniques. Calvente, artista amb una àmplia carrera i reconeixement al país i fora de les fronteres ha explicat que el que pretén “és ensenyar coses noves i que s’apunti gent”.

Per la seva banda, Rodríguez, llicenciada en Belles Arts, ha explicat que “l’art-teràpia és un mètode assistencial que utilitza la creació artística per aconseguir un alliberament emocional, amb una tècnica multidisciplinària”. Fins ara La Capsa oferia aquesta disciplina a un grup d’adolescents, però al segon trimestre s’amplia per a adults al centre de la Massana.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.