La capital vol donar exemple als horticultors perquè arreglin els seus terrenys

El Departament d’Higiene i Medi Ambient d’Andorra la Vella continua buscant solucions per a les cobertes d’horticultura que es troben al Rec del Solà i que no compleixen amb el Reglament de construcció i manteniment d’aquestes parcel·les. Durant els darrers mesos alguns horticultors s’han conscienciat i han fet millores en els seus terrenys. Per als que encara no ho han fet, el Comú ha previst que els mesos de març i abril els treballadors de Parcs i Jardins es desplacin a aquesta zona per informar als horticultors de les modificacions que han de fer i el temps de què disposen. A més, en el pressupost del 2013 s’ha reservat una partida per millorar els camins i accessos d’aquesta zona i per gestionar els residus que es trobin i així donar exemple als hortolans.

El conseller d’Higiene i Medi Ambient d’Andorra la Vella, Jordi Cabanes, ha explicat que la corporació ‘ha de ser un exemple a seguir’, i que per això s’han proposat millorar la zona del Rec del Solà. Perquè els horticultors s’impliquin en la millora dels seus terrenys, des del Comú també es comprometen a millorar els camins i accessos que estiguin en mal estat.

A la zona del Rec del Solà es troben diverses parcel·les descuidades i de les que es fan usos no adequats, per aquest motiu el març del 2011 el Comú d’Andorra la Vella va aprovar el Reglament per al control de la construcció i manteniment dels coberts d’horticultura: Des d’aleshores els propietaris disposaven d’un termini de sis mesos per adaptar-se a la normativa.

Des de l’aprovació hi ha hagut diverses parcel·les que han millorat la seva coberta i s’han adequat a la normativa, però n’hi ha d’altres que encara no ho han fet. Segons Cabanes s’ha aconseguit que els elements visuals més agressius, com les tanques taronges ‘que es veien des de tot Andorra la Vella’ s’hagin tret, però en canvi els aspectes referents a les cobertes són més complexes i encara estan pendents.

Per aconseguir homogeneïtzar aquests espais i garantir els usos adequats, els treballadors de l’Àrea de Parcs i Jardins de la capital es desplaçaran a la zona durant els propers mesos de març i abril. El conseller explica que tot i que es podria fer contactant amb els propietaris pel cadastre, prefereixen anar-hi personalment quan els horticultors estiguin a les parcel·les. Allà els treballadors del Comú els informaran de les millores que haurien de fer als seus terrenys i del temps que tenen per fer-ho, que variarà en funció de la magnitud de les reformes.

Cabanes ha assegurat que ‘intentarem ser benèvols’ amb els terminis, però ha recordat que quan el Reglament va entrar en vigor els propietaris de les parcel·les disposaven d’un termini de sis mesos per adaptar-s’hi, i d’això ja fa gairebé dos anys.

1 comentari

  1. Per cuatre tomaquets i cuatre enciams que es cullen ningu es gastara un euro en arreglar-ho.al final fareu ke el solà d’ andorra es quedin sense horts.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES