La capital redueix un 20% el pressupost per a subvencions d’activitats socioculturals

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra ha publicat, aquest dimecres, les subvencions que ha aprovat el Comú d’Andorra la Vella per a activitats socioculturals. Aquest any el pressupost s’ha reduït en un 20%, passant dels 100.000 euros de l’any anterior als 80.000 d’enguany. El nombre de sol·licituds rebudes, però, s’ha incrementat notablement, passant de les 18 que es van rebre el 2011 a les 29 del 2012. D’aquestes, se n’han acceptat 17 de 13 entitats diferents.

De les 29 sol·licituds que ha rebut el Comú d’Andorra la Vella per al desenvolupament d’activitats socioculturals, se n’han acceptat un total de 17 per a 13 entitats diferents. Mitjançant un comunicat de premsa, el Comú ha informat que s’ha donat prioritat a aquelles entitats específicament locals, amb el seu àmbit d’actuació i públic destinatari a la parròquia d’Andorra la Vella. Entre aquestes es consideren les comissions de festes i l’Esbart Dansaire i l’Orfeó d’Andorra la Vella.

Així, l’associació que rebrà una adjudicació superior és l’Esbart Dansaire, amb una subvenció de 28.950 euros i una altra de 2.895, seguida de l’Agrupació Sardanista, amb una subvenció de 10.511 euros i una de 4.014 euros, i de l’Orfeó d’Andorra la Vella, amb una dotació de 14.475 euros. Les altres sol·licituds que s’han acceptat són de la comissió de festes del Puial, amb 6.000 euros, el Centre de la Cultura Catalana, l’Associació Cultural Al-Andalus, l’Aliança Andorrano-Francesa, el Cineclub de les Valls, els Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra, Ball&Swing Andorra, l’Associació Cultural Casa Galícia, Penya Encarnada d’Andorra, l’Associació de Peruans Residents a Andorra, i la Societat Andorrana de Ciències.

 

9 comentaris

 1. Esta molt be totes aquets pressupostos,`pero lo que no es pot tolera que la primera quinzena d’agost no hiha espors d’estiu.
  Ya que vustes son tan intelijens me podrian dir que fay amb el meu fill, perque a la feina no el podre porta

 2. Rosetonet, Del què dius de l'”agència”, no hi entenc res. Quant a la meva situació personal i/o pofessional, puc dir-te que no tunc cap lligam directe amb el comú. Em podria interessar, però! Segurament que tu coneixes molt bé, des de dintre, l’entramat comunal i podries ajudar-me a introduir-m’hi. Què me’n dius, guapoooooooo?

 3. Caram Miquel, pel teu impetu dedueixo que o bé ets un assalariat al servei de la comunicació comunal o de l’agència de notícies que dedica importantíssims esforços a potenciar qualsevol cosa que fan la cònsol o la dona del director de la mateixa. Si no ho ets t’ho mereixeries.

 4. Meritxell, Que des del comú t’informin regularment, cada 4 mesos, em sembla que està prou bé, no? N’haurien de prendre cullerada alguns altres comuns… La teva noteta crítica m’indueix a pensar que tu, si és que ets ciutadana de la Parròquia d’Andorra la Vella, et faria plaer i et satisfaria que, amb els nostres diners, es pagués pasta a les assciacions. Pots fer un donatiu a la corporació per distribuir-lo… Ningú no t’ho impedeix. Jo no vull pagara més impostos per regalar-los! I vull butlletí comunal.

 5. Hola Rosetó, Et voldria aclarir que la cònsol de la parròquia d’Andorra la Vella no cobra 6000. Està cobrant menys del què cobrava el cònsol major fa 9 anys! Jo, per lo que cobra, no faria de cònsol, t’ho promeeto. I sé molt de què parlo. Per cert, que ha passat alguna cosa a Escaldes amb la il·legalitat que van fer els cònsols quan es van embutxacar un sou sense que el Consell de Comú l’aprovés? Pots dir-m’ho?

 6. Això sí es retalla, però els diners per fer un butlletí informatiu, no.

 7. Molt bé Rosa. Es que en queda alguna cosa d’aquella persona que creia que la cultura era un pilar fonamental de la societat? Segurament no, segurament els valors ja fa temps que els has perdut, segurament se’t van caure de la camisa el dia que te la vas canviar.

 8. Roseta Guapa, el tòpic de la intel·ligència de les rossetes es cert ???? Els del Ps, estaran amb alguna rosa, de roseta a la Pelu, la Rosa que no es PS, a considerat que aquest es el sou que es mereix, si vols o no estas d’acord perquè no protestes???? Jo no soc pro.rosa, no la roseta, la consol, però L’activitat i població d’Andorra la Vella no la comparis amb Sant Julià. o Escaldes, o la Trini es una consort, i tothom sap qui mana a Escaldes, i els listillos, del DA, de moment estan intentant fer alguna cosa per que la CASS sigui transparent, cosa que ens afecta a tots, a tu que ets roseta potser perquè trobaràs un guapo hereu d’Andorra, Peró a la resta de mortals, Si, per Cert que ets de DA, i et sap greu que no ataquin a la Rosa???? Bueno roseta, tranquil·la, posa telecinco i descansa.

 9. Mooooolt bé, però la consol segueix cobrant 6.000 euros. on son ara els socialistes que li van posar aquest sou que no critiquen? i els listillos d’AD800?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES