La capital intensifica la vigilància i sanciona als amos de gossos infractors durant l’estiu

Els agents de circulació de la capital intensificaran la vigilància, durant aquest estiu, sobre les infraccions per tinença d’animals. Després d’haver fet una campanya de més vigilància i d’alerta sobre els amos de gossos durant els darrers mesos, aquest estiu els agents intensificaran la vigilància i posaran les sancions pertinents. Així ho ha explicat  el conseller de Medi Ambient de la capital, Jordi Cabanes, que ha assegurat que no es tracta d’una campanya amb afany recaptatori, sinó que es vol aconseguir ‘que la gent sigui més cívica’, i que per aquest motiu abans de posar les sancions s’ha estat avisant.

Les principals infraccions que cometen els amos de gossos són portar-los sense lligar i no recollir els seus excrements. A més, Cabanes assegura que hi ha algunes zones on la problemàtica s’accentua, com són els pipicans, on els amos dels animals els deixen fer les seves necessitats i no les recullen, ja sigui perquè alguns pensen que en aquests recintes no cal fer-ho o perquè saben que s’ha de fer però no volen. També es dóna aquesta situació en camins una mica més separats del nucli urbà, i per exemple, Cabanes assenyala els accessos al Rec del Solà com a punts on també s’acumulen excrements.

És per tot això que els darrers mesos els agents ja han estat en aquestes zones més problemàtiques alertant els amos de gossos perquè compleixin amb la normativa i per explicar-los les seves obligacions. A més, tal com recorda Cabanes, s’ha anunciat aquesta campanya de vigilància a través de l’Informatiu Comunal d’Andorra la Vella. Així, després d’aquests mesos, s’ha decidit que a banda d’incrementar la vigilància es posaran les sancions pertinents perquè la gent faci cas de les seves obligacions.

El conseller de Medi Ambient assegura que en cap cas és una campanya per incrementar els ingressos del Comú, sinó que la finalitat és que la gent sigui més cívica i que la parròquia estigui més neta. Per això recorda que a banda de la campanya, el Comú posa a disposició dels amos de gossos tot allò que creu necessari, i a més dels espais preparats per als animals, se subministren bosses de plàstic per a la recollida d’excrements a tota la parròquia, i cada setmana s’omplen els dispensadors perquè no en faltin.

Per dur a terme aquesta campanya, el Departament de Medi Ambient compta amb la tasca dels agents de circulació, que seran els que hi treballaran. No ha calgut comptar amb nous treballadors, sinó que precisament s’aprofita la temporada d’estiu perquè els agents que solen dedicar-se durant la setmana a la circulació a les zones escolars, durant l’estiu no han de fer aquesta tasca. Aquests agents seran els que podran dedicar-se més a les zones problemàtiques i sancionar, amb multes de 50 a 300 euros els infractors.

Les sancions de 50 euros són per als que portin al gos sense lligar o el deixin lligat a mobiliari urbà, als que embrutin la via pública se’ls multarà amb quantitats a partir dels 100 euros, i les màximes sancions, fins a 300 euros, seran per als reincidents.

A banda de les infraccions més freqüents, els agents també multaran els amos de gossos que passegin els animals per zones prohibides, que els donin menjar en zones públiques, o quan es deixi el gos lligat al mobiliari urbà com fanals, bancs, senyals viaris i d’altres.

12 comentaris

 1. Sr. Víctor A.J., No hauria de confondre ni cinfondre’s. Qui controla el respecta a les Ordinacions és el Comú d’Andorra la Vella però l’avinguda Tarragona és una carretra general, de la qual n’és responsable el govern. Així, qui ha d’erreglar les semàfors són els responsables de ministeri del Territori. A cada institució les seves competències i responsabilitats.

  1. …Tant uns com els altres son uns INCOMPETENS. No hi ha dret que els semàfors no funcionin. Vostè esperi que atropellin a una criatura i llavors sabrem tots qui es el responsable !!!!
   He anat 2 cops a circulació a denunciar-ho (que SI es competencia del COMU) i només saben que donar-te llargues. Deu vulgui que no passi res… Que rezin perque no passi res perque tenen constancia de les queixes.
   Slts

 2. Buenas… Llevamos 3 dias sin semaforo en la avenida Tarragona zona de Prat de la Creu. Quiza mejor que intensifiquen la ayuda a los viandantes en lugar de meterse con dueños de mascotas… ¿no?
  No hace falta ser politico para saber que prioridades tienen los ciudadanos !!!

 3. Pues que vingin a Sant Julià aqui poden deixar els seus excrements per on vulgin sobretot a les zones on estan el Col.legis, aqui es el PPICAn de totes les parroquies, i aquest Comu es dedica a gastar els diners en atraccions inutils que nome la gent anira una vegada i a projecte inutils amb diners del poble.

  1. Les merdes de gos i la preocupació del Comu per això enlloc d’altres afers potser farà reflexionar a la societat andorrana. Amb la que està vaient, creieu que realment els Comuns son necessaris ???? No podriem suprimir moltes de les seves competencies ??? Queda obert el debat.

 4. al meu company de treball l’han paratmentres treia a passegar el seu gos i han inspeccionat que portes el xip obligatori, el resultat ha estat que ha tingut que tancar el gos, i perdre hores de treball per anar a corre cuita a demostrar al servei d’atenció al ciutada que el seu gos tenia tot en norma, carnet de vacunes i papers del veterinari en ma,..alli la funcionaria sense disculparse li ha dit que sovint les seves maquines tenen problemes al llegir els xips….una mica de seriositat siusplau, i ocupeuvos del que realment importa

  1. Vergonya em donen aquests agents !!!!
   Jo em pregunto on son quan a la nit tenim tota la zona de discoteques amb els cotxes aparcats a qualsevol lloc.
   Que pasin la maquineta als gossos abandonats de la gossera i avisin als seus propietaris de la POCA RESPONSABILITAT per deixar-los a la bona de DEU.
   INCREIBLE… i cobren dels nostres impostos.

 5. Que multin els que deixen les tifes del gos al carrer està bé es miri com es miri. Una altra cosa és que s’hagi de demanar responsabilitats polítiques (o d’altres tipus) als que van firmar el contracte amb la Tagliabu, que estan molt cadallets (alguns deuen estar de vacances i ni se n’adonen per al·ludits)

 6. El comú d’Andorra la Vella haurà de pagar 338.416,40 euros a la societat d’arquitectura dirigida per la mediàtica Benedetta Tagliabue.
  AHHHHHH…. Ara ho entenc !!!!
  El comu multarà als propietaris de gossos per recaptar els 338,000 euros. Doncs ja cal que caguin aquests gossos.
  Potser que s’ocupin dels problemas de debo i que ens afecten a tots i no atacar als mes debils.
  Apa A10

 7. Hola,
  El Comu i els consols no deuen tenir interes en solucionar el desvans dels ciutadans. Tota la zona del Terravella estem patint diferents locals com el Festa Andorra, el Bar Tinyol i la Penya portuguesa a les naus fent costellades en ple diumenge. Acollonant !!!! I ells darrera les merdes dels gossos. Ke trist.
  I es diuen politics ??????????

 8. Bones,
  Aplaudeixo la frase “els agents intensificaran la vigilancia”. Carai, …quin problema social ha de ser aquest per a tant d’esforç.
  El que jo no acabo d’entendre és quin ordre de prioritats té aquest Comu i aquests consellers. De debo creieu que la població considera això una prioritat ????. Es nota que un cop heu estat escollits us allunyeu de la població i us dediqueu a escalfar el seient i preocupar-vos per cobrar el sou i les dietes. No senyors, no. El que preocupa son altres afers. No cal ser cal geni per assabentar-se. Únicament cal ser sensible i tenir vocació de servei. Mirare d’ajudar-vos malgrat ni els escollits ni l’oposició us ho mereixeu:
   La circulació.
   L’aparcament gratuit i no l’abus en les sancions.
   Els sorolls que causen els vàndals durant la nit que van a les discoteques mal insonoritzades (llegiu Festa Andorra).
   Les pijades, vòmitades i altres merdes que deixen aquests vàndals.
   L’aparcament indegut de les 12 de la nit fins les 6 del matí a la vora de les discoteques. Aquí els agents de circulació están dormint (molt intensament) i la Policia ja té prou feina.
   Els borratxos que agafen el vehicle sortint de les discoteques.
  Preneu bona nota perquè tots recordem les promeses electorals… que lluny queden !!!!
  Apa… i ara a remenar el Patapou.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES