El cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha explicat que per primer cop des del 2008 la xifra d’obertures de comerços a la parròquia és positiva, i que les altes es concentren al centre, mentre que les baixes són més nombroses en les zones comercials de la perifèria. Minguillón atribueix aquest fet a una possible baixada dels preus dels lloguers dels locals comercials. Tal com ja va avançar l’ANA, de gener a abril hi ha hagut 76 obertures de comerços i 64 tancaments, i d’aquests, Minguillón ha destacat que en l’àmbit de la venda de roba al detall s’han produït quatre baixes i vuit altes, en restauració sis baixes i nou altes, i pel que fa a empreses de gestió administrativa, se n’han donat dues de baixa i sis d’alta.

El Departament de Promoció Econòmica del Comú d’Andorra la Vella fa un balanç positiu del canvi de tendència en l’evolució de les obertures i tancaments de comerços, ja que per primer cop des del 2008 les altes superen les baixes i hi ha dotze comerços més. El cònsol menor, Jordi Minguillón, ha detallat que entre els mesos de gener i d’abril s’han perdut 3.975 metres quadrats de superfície comercial, però se n’han guanyat 5.814, i que el mes que més altes hi ha hagut ha estat el març.

Minguillón ha dit que estan ‘moderadament contents’ amb les xifres registrades, però que caldrà esperar a finals d’any per confirmar que s’ha trencat la tendència a la baixa del sector comercial. De fet, des de 2008 que no es registraven més altes que baixes de comerços.

Pel que fa a les zones comercials de la parròquia, el cònsol menor ha indicat que si es dividís en cercles concèntrics, s’observa com els comerços es van traslladant i concentrant mica en mica cap al centre, ja que és on es registren més altes, mentre que a les zones comercials de la perifèria és on s’observen més baixes, i que per tant aquestes darreres són les zones que més preocupen. Un dels motius d’aquesta tendència és una possible baixada dels preus dels lloguers dels locals comercials en els carrers més cèntrics.

Per tot plegat, la voluntat del Comú és seguir treballant conjuntament amb les associacions per tirar endavant noves accions de dinamització, i confia que els pròxims esdeveniments ajudin a reactivar el sector, com ara l’acció que se celebrarà al Centre Històric el 13 de juny, o l’espectacle del Cirque du Soleil.

Pel que fa al projecte de millora dels eixos comercials, Minguillón ha indicat que es continua treballant amb les associacions de comerciants i que s’està acabant de perfilar. Un cop s’enllesteixi el projecte, s’elaborarà un calendari d’actuacions per tal que les obres que s’han de fer no coincideixin amb èpoques de temporada alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada