La canna musifolia

cannaAquesta planta, coneguda com achira, és d’origen tropical i es caracteritza per tenir unes grans fulles verdes brillants que poden arribar a créixer fins a 60 cm de llarg i 25 cm d’ample, i unes flors espectaculars.

Es desenvolupa molt ràpidament i pot arribar fins als quatre metres d’altura.El seu rizoma és carnós i la seva tija pot adquirir un color com de vi negre molt bonic.

La canna necessita tenir un substrat ric en matèria orgànica i que dreni bé.

A l’estiu se l’ha de regar de manera abundant i cal aportar-li fertilitzants quan està en fase de desenvolupament. Quant a l’ambient idoni per a aquesta planta, prefereix temperatures mitjanes, entre els 14 i els 27ºC, però també és capaç de resistir temperatures de fins a -3ºC.

Per multiplicar aquesta planta s’ha de dividir el seu rizoma, d’allà on surten per sota unes arrels blanques que busquen la terra. El rizoma es pot dividir cada quatre o cinc anys.

Aquesta planta és ideal per guanyar una mica d’intimitat perquè la seva altura i les seves fulles formen una decorativa pantalla, però cal tenir en compte que les seves flors atreuen les abelles i també els ocells.

Tot Sant Cugat