La campanya “Prou Residus” engegada pel Departament de Medi Ambient està tenint una bona acollida entre la població. Una de les accions de la campanya és la promoció del consum de l’aigua de l’aixeta per evitar part de la generació dels residus d’envasos de plàstic. S’estima que més de 700 tones de residus d’ampolles de plàstic es generen cada any a Andorra.

Els anuncis per fer conèixer les qualitats de l’aigua de l’aixeta han gaudit de força èxit, però el que més ha interessat als ciutadans han estat els tasts d’aigua teatralitzats que s’han realitzat amb la companyia Som-hi Teatre. Es va fer un primer tast el passat 22 de març en motiu del Dia mundial de l’Aigua al Centre d’Interpretació i de l’Aigua del Madriu (CIAM) i un segon a l’Illa Carlemany. També es va obsequiar el públic amb una ampolla de vidre per envasar l’aigua de l’aixeta retolada amb el lema “Aigua d’Andorra”.

En total, s’han repartit més de 300 ampolles fins ara i els propers tasts se celebraran el 23 d’abril aprofitant la diada de Sant Jordi a la Plaça del Poble i a l’Illa Carlemany. La primera de les cates es farà a la Plaça del Poble a partir de les 13.00 hores, mentre que la segona es realitzarà al centre comercial Illa Carlemany a les 19.30 hores. Tots els assistents rebran una ampolla de vidre d’Aigua d’Andorra per a que la facin servir en les seves llars amb l’aigua de l’aixeta.

La campanya “Prou Residus” també ha permès conscienciar la població sobre la millora que suposa anar a comprar amb bosses reutilitzables enlloc de les bosses de plàstic d’un sol ús mitjançant la realització de tres flashmobs en diferents centres comercials on s’han repartit més de 400 bosses tèxtils reutilitzables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada