La campanya ‘Por una ley justa’ arriba a la meta

La  urgellenca Anna González López té previst lliurar aquest dijous a 2/4 de 12 del migdia al Congrés espanyol, a Madrid, les més de 200.000 signatures que ha recollit amb la campanya ‘Por una ley justa’, iniciada ara fa poc més d’un any, amb la qual demana canvis en el Codi Penal perquè es jutgi els atropellaments causats per negligència, com el que li va costar la vida al seu marit, Óscar Bautista García. Amb aquesta acció, González dóna per finalitzada la mobilització que ha dut a terme i espera que ara els responsables polítics assumeixin aquesta demanda.

Abans de dur a terme aquest tràmit, González ha publicat a les xarxes socials una carta d’agraïment a totes les persones que s’han sumat a la petició, que a través de la plataforma Change.org ha demanat “no més morts impunes a la carretera” i que aquest dimarts sumava un total de 202.026 suports.

En mans dels polítics

La veïna de la Seu matisa que “finalitzar -la campanya- no significa rendir-se”, però creu que, emprant el llenguatge ciclista, “ha arribat el moment de creuar la meta” i “passar el relleu a la classe política”, perquè “només ells posseeixen les eines per dur a terme la modificació del Codi Penal”. Per això, ha demanat als electes “determinació i voluntat per el seu compromís, i les felicitacions cap a la causa, en fets i mesures”. En aquest sentit, recorda que en el moment que una jutgessa va desestimar jutjar l’atropellament de l’Óscar es va sentit “desprotegida per les lleis”, però protegida per tothom qui l’ha recolzat.

(Text i foto: RàdioSeu)