marc-rossellEl director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha fet balanç aquest dijous de la campanya ‘Objectiu 1200 Tones’ coincidint amb l’equador de la mateixa. Durant el primer semestre de l’any el reciclatge d’envasos ha registrat un augment del 4 per cent en relació amb el mateix període de l’any passat.

Així s’ha recollit un total de 490 tones, 21 mes que en el mateix període del 2013. Aquest augment es deu a que la població està més conscienciada amb la recollida selectiva i que les campanyes informatives han tingut el seu efecte positiu. El director de Medi Ambient ha explicat que aquest volum no té en compte els grans consumidors, que segueixen un camí paral·lel, i que, segons les estimacions del Departament, permetrien assolir globalment la xifra de 600 tones en els primers sis mesos

La campanya ‘Objectiu 1200 tones’, ha permès repartir prop de 600 contenidors per a empreses, i prop de 1.000 bosses als ciutadans per portar els envasos a la contenidor groc.

Durant el segon semestre de l’any s’han previst altres accions per incentivar el reciclatge d’envasos entre els ciutadans.

Per una banda, s’han sumat a la campanya FEDA i Andorra Telecom, que distribuiran bosses de reciclatge d’envasos entre els ciutadans que facin tràmits a les seves oficines, incrementant els punts de lliurament de les bosses a la ciutadania.

Per altra banda, s’instal·larà per primer cop a Andorra, precisament  als grans magatzems Pyrenées, una màquina automàtica amb un sistema de retorn d’envasos que compensa les persones que hi dipositen els residus d’envasos.  

En el marc de la campanya de recollida selectiva d’envasos ‘Objectiu 1200 tones’ iniciada a principis d’aquest any s’ha realitzat el sorteig del concurs de fotografia ‘el groc té premi’, premiat amb un viatge a Holanda, el país europeu que més envasos recicla.

El guanyador ha estat Gil Blasi, que ha recollit aquest dijous el premi lliurat per Eusebi Gratacós, en representació de l’empresa Feper, responsable del Centre de Triatge d’Envasos situat a la Comella.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada