Demà dissabte, 26 de maig, a les sis de la tarda, tindrà lloc al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell la sessió de teatre fòrum #CalUnSí, que dóna continuïtat a les accions formatives de preparació de la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de masclisme’ per l’edició d’aquest estiu.

En aquesta acció teatral  els i les joves participants buscaran conjuntament amb el públic respostes col·lectives i alternatives a les situacions que es plantegin a les escenes.

Val a dir que totes les escenes han estat creades i interpretades per un grup de joves amb un paper actiu al grup motor de la campanya: Aina Flix, Andreu Vilaró, Berta Alriols, Dídac Laínez, Esther Puig, Gerard Castillo, Jana Fité, Laia Majoral i Maria Vidal.

Les sessions de creació del teatre fòrum, que s’han desenvolupat setmanalment des del mes d’abril, han estat facilitades pel Joel Pla i la Dasha Lavrinienko, de l’associació Pirineus Creatius, amb col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el col·lectiu de dones feministes i el SIAD, i amb suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Teatre fòrum

El teatre fòrum és una tècnica de teatre social que, partint d’una peça teatral breu o una escena, planteja una situació d’opressió. Les persones participants són convidades a substituir als actors i actrius per trobar solucions alternatives a les situacions de conflicte i opressió que planteja l’escena.

El públic, a partir de les seves propostes, reinterpreta l’escena, és posa a la pell de l’altre i té l’oportunitat d’intentar canviar la situació. Les escenes són construïdes de manera col·lectiva, a partir de fets reals i de problemes típics d’una comunitat. En aquest cas, a partir de situacions d’assetjament sexista en el context de nits de festa. El teatre fòrum permet obrir un espai de reflexió, anàlisi i proposta de solucions de canvi.

‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de masclisme’

La campanya ‘NO és NO. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme,’ impulsada pel grup motor integrat pel col·lectiu Dones Feministes de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, el col·lectiu jove i el SIAD, té per objectiu prevenir, sensibilitzar i actuar contra les agressions i l’assetjament sexista a les nits de festa major a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada