La campanya ‘La Flama de la veritat’ de suport internacional a la causa tibetana arriba a Andorra la Vella

La campanya La Flama de la veritat, impulsada per l’exili tibetà, ha arribat aquest dimecres a Andorra la Vella provinent de Barcelona. El director de la Fundació Casa del Tibet, Ven. Thubten Wangchen, i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’exili, ha estat rebut al Comú de la capital per la cònsol major, Rosa Ferrer, acompanyada dels consellers de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, i de Joventut i Noves Tecnologies, Marc Pons. La campanya va iniciar la gira europea el passat diumenge 2 de setembre, Dia de la Democràcia Tibetana i volen buscar suport internacional a la causa de ‘l’alliberament del Tibet’.

El director de la Fundació Casa del Tíbet de Barcelona i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’exili, Ven. Thubten Wangchen, ha arribat a primera hora de la tarda a Andorra la Vella, la segona ciutat després de Barcelona en la qual s’atura La Flama de la veritat, una campanya de sensibilització sobre la causa tibetana i que té previst recórrer en dos mesos 17 països buscant el suport internacional.

Ven.Thubten Wangchen ha explicat que el Tíbet ‘és el gran oblidat a nivell internacional’. Wangchen ha lamentat que s’oblidi la llibertat que ha de tenir el poble tibetà, que en aquests moments ha assegurat que no reclama la independència, sinó un major grau d’autonomia, però que hi ha motius econòmics al darrere per la gran riquesa del subsòl tibetà que són la causa del ‘silenci internacional’ davant la vulneració dels drets humans de la Xina sobre la població tibetana.

El diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’exili ha agraït l’hospitalitat i la rebuda del Comú d’Andorra la Vella, i ha fet referència a les semblances entre els dos països per viure entre muntanyes. Wangchen ha imposat a la cònsol major, a la consellera de Cultura i Participació Ciutadana i al conseller de Joventut i Noves Tecnologies una khata tibetana com a senyal de gratitud.

Rosa Ferrer convida el Dalai Lama a visitar oficialment la capital

Per la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella ha explicat que ‘tots els moviments en benefici de la preservació dels drets humans i dels valors democràtics són benvinguts’ i ha destacat la importància que representava per al Comú ‘com a signe de capitalitat’ rebre el diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’exili en el marc de la campanya La Flama de la veritat. En aquest sentit, Rosa Ferrer, en el decurs de la trobada que han mantingut, ha demanat a Wangchen que trameti al Dalai Lama la invitació de visitar oficialment Andorra la Vella.

A part d’Europa, La Flama de la veritat recorrerà també EUA i Canadà, després d’haver-ho fet a l’Índia, i culminarà el 10 de desembre amb la presentació d’una carta i les firmes de suport recollides durant la gira al quarter general de les Nacions Unides a Nova York, així com al Consell dels Drets Humans d’aquesta organització a Ginebra i al seu Centre d’Informació a Nova Delhi.

3 comentaris

  1. Visca la independència de jo mateix!

  2. El poble tibetà té dret a alliberar-se de l’opressió xinesa.

  3. Amb la que està caient, i quanta tonteria i pèrdua de temps s’ha de veure.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES