mobils1.122 ha estat la xifra de telèfons mòbils vells o en desús que s’han recollit durant aquesta 35a edició de la Fira d’Andorra la Vella, superant les 1.013 unitats de l’any passat i confirmant l’èxit d’acollida i participació de la iniciativa. A aquesta xifra de telèfons cal sumar un total de 220 carregadors també recollits.

La recollida es va portar a terme mitjançant uns contenidors especials situats als estands de Creu Roja Andorrana i d’Andorra Telecom, atesos per voluntaris de Creu Roja, que com a novetat d’enguany sol·licitaven als visitants si el seu telèfon encara era operatiu i, en comptes de ser reciclat, donaven el seu consentiment per tal que un cop formatat fos lliurat a entitats solidàries per a la seva reutilització. En concret, del total de 1.122 telèfons recollits, 99 terminals amb els seus corresponents carregadors podran ser reutilitzats.

Un any més, portar a reciclar el telèfon mòbil vell a la Fira tenia premi i entre totes les persones participants es va sortejar una farmaciola de la Creu Roja Andorrana, un telèfon intel·ligent i un forfet de temporada gentilesa de Ski Andorra.

La recollida de telèfons mòbils durant la Fira d’Andorra la Vella és una iniciativa coordinada pel Govern d’Andorra, amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana i d’Andorra Telecom i gestionada per Agentas, que té com a objectiu, a més de la mateixa recollida i reciclatge d’aparells en desús, fer reflexionar sobre la producció de residus de ferralla electrònica i les possibilitats existents de minimitzar-los.

Els beneficis obtinguts de la recollida i reciclatge d’aquests terminals i accessoris de telefonia mòbil en desús es destinaran a programes de salut centrats en la població andorrana, als quals també col·laborarà Andorra Telecom donant un euro per cada mòbil recollit. Al mateix temps, una part dels telèfons recollits en la present Fira d’Andorra la Vella es destinarà a la seva reutilització amb finalitats solidàries.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada