La campanya de recollida de telèfons mòbils a la Fira d’Andorra la Vella ha aconseguit que es dipositin fins a 676 terminals i 167 carregadors. Per tercer any consecutiu, la Fira ha estat l’esdeveniment que ha servit de punt de trobada per unir participació ciutadana i sostenibilitat en la nova edició de la campanya de recollida de telèfons mòbils vells o en desús “Més vida per al teu mòbil i per a tu”.

Aquesta iniciativa, coordinada pel Govern d’Andorra amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana i d’Andorra Telecom i gestionada per Agentas, té com a objectiu, a més de la mateixa recollida i reciclatge d’aparells en desús, fer reflexionar sobre la producció de residus de ferralla electrònica i les possibilitats existents de minimitzar-los.

Els dispositius reciclats se sumen a la gran quantitat de terminals ja reciclats en edicions anteriors. D’altra banda, el nombre de telèfons recollits en tot el país fora dels dies de la Fira és d’aproximadament 800 unitats a l’any.

Una altra dada positiva, a més de la bona participació, ha estat el nombre de telèfons mòbils recollits per a la seva reutilització. En aquest sentit, 101 terminals dels 676 totals recollits (aproximadament un 15%) encara funcionen correctament i, amb el consentiment dels donants i un cop formatades, seran entregats a entitats solidàries del país perquè en puguin fer ús amb finalitats socials.

Com cada any, la recollida es va portar a terme mitjançant uns contenidors especials situats als estands de Creu Roja Andorrana i d’Andorra Telecom, atesos per voluntaris de la Creu Roja. Per cada telèfon o carregador, els voluntaris lliuraven una butlleta per participar en el sorteig de regals que va tenir lloc dissabte a les 17 hores a l’estand de la Creu Roja i diumenge a les 18 hores a l’estand d’Andorra Telecom.

Els premis d’aquesta tercera campanya de recollida de telèfons mòbils vells o en desús han estat dues farmacioles de la Creu Roja Andorrana, dues tauletes intel·ligents per cortesia d’Andorra Telecom i dos forfets de 5 dies Tot Andorra per gentilesa de Ski Andorra. Els ciutadans i ciutadanes premiats han estat Vaz Salvador i Paulo Jorge Teixeira (farmacioles), Andrea Marsal i Isabel Toldrà (tauletes) i Domingos Ferreira i Patrícia Dos Santos (forfets).

Els beneficis obtinguts de la recollida i reciclatge d’aquests terminals i accessoris de telefonia mòbil en desús es destinaran a programes de salut centrats en la població andorrana, als quals també col·laborarà Andorra Telecom donant un euro per cada mòbil recollit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada