El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, la directora del Departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Isabel Roger, i el propietari del restaurant Don Denis, Denis García, han presentat, aquest dimecres al migdia en una de les sales de l’establiment, la nova campanya de recollida d’ampolles de cava que es mantindrà durant totes les festes de Nadal, època de l’any en què s’incrementa considerablement el consum d’aquest tipus d’envasos. Amb aquesta campanya, que es desenvolupa conjuntament entre el Govern i els comuns, Rossell ha assegurat que “com a mínim, esperem assolir unes xifres similars a les de l’any passat, és a dir, arribar a les 2.600 ampolles reutilitzades”.

Pel que fa a la implantació d’aquesta mesura de reciclatge, que es va iniciar l’any 2008, Rossell ha detallat que “malgrat una petita davallada durant els primers anys, a partir del 2012, s’ha anat consolidant cada cop més” i ha afegit que “aquestes campanyes s’inscriuen perfectament dins la Llei de residus i ens permeten obtenir uns nivells de reciclatge -el 43% dels residus del país es reciclen- bastant per sobre de la mitjana europea”.

Quant al lloc escollit per presentar la campanya d’enguany, el restaurant Don Denis, Rossell ha recalcat que no ha estat una elecció aleatòria, ja que “el sector de l’hostaleria juga un paper fonamental dins l’àmbit de la reutilització i el restaurant Don Denis va ser l’establiment que més ampolles va entregar durant la campanya 2014-2015”.Igualar les 2.600 ampolles reutilitzades durant la darrera campanya de recollida d’ampolles de cava. Aquest és el repte de la campanya d’enguany, que novament s’inicia coincidint amb les festes de Nadal amb l’objectiu de donar una “segona vida” a totes les ampolles de cava que es consumeixen durant aquest període.

Tot i que la implicació de la ciutadania és important, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha recalcat que “és molt important comptar amb una implicació molt activa per part del sector hostaler, ja que com a consumidors a gran escala, acumulen bona part d’aquests envasos”. Pel que fa a la importància d’impulsar campanyes com aquesta, Rossell ha detallat que actualment, un país capdavanter com Alemanya presenta un percentatge molt elevat de fabricació per a la reutilització i això els permet reciclar tot tipus d’envasos, ja que cada cop “opten més per la producció amb vidre”.

Per la seva banda, el propietari del restaurant Don Denis, Denis García, ha agraït “la gran tasca que fa el Ministeri de Medi Ambient” i ha recalcat que cal “mantenir aquestes campanyes, ja que és un bé per a tothom”. “A vegades és una mica difícil fer la tria perquè tenim molta feina, però després del servei és una de les primeres coses que prioritzem, suposa un esforç, però val la pena”, ha assegurat.

Finalment, la directora del Departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Isabel Roger, que ha estat present a l’acte com a representant de tots els comuns, ha agraït “la col·laboració de tot el sector hostaler i la ciutadania” i ha afegit que “som conscients que aquestes accions requereixen un esforç, però els responsables dels restaurants saben que el medi ambient en surt molt beneficiat”.

(Text: ANA / Foto: SFG)

1 comentari

  1. A veure si aquest any superem les 2600 ampolles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada