La campanya de recollida d’ampolles de cava i xampany continua fins al dia 15

vidres 1

Després d’uns dies de festa en què el consum d’alcohol és més elevat, arriba el moment de donar una segona vida a les ampolles de cava i xampany. La campanya de recollida d’aquests envasos, que pretén reduir el volum de residus que generem, finalitza el 15 de gener.

L´any passat es van recollir gairebé 1500 ampolles de cava per ser recondicionades i reutilitzades per part dels productors. Per això, seguint l’exemple de la mesura pionera del comú d´Encamp del 2008, Medi Ambient engega una campanya fins al 15 de gener per conscienciar la ciutadania que reutilitzar és encara millor que reciclar i han col•locat contenidors per a aquest tipus d´envasos repartits per tot el país.

Segons el director de Medi Ambient, Marc Rossell, “L´ampolla de cava és una ampolla que es pot reutilitzar i com tot material que es pugui reutilitzar val més reutilitzar-lo i segregar-lo i no llançar-ho al contenidor de vidre, sinó que portar-ho a la deixalleria o als punts de recollida per ser reutilitzats”.

Aquestes ampolles, que corren per les nostres taules per Nadal, seran transportades per Govern fins a una planta de Mollet del Vallès, on seran preparades per tornar als productors.

Rossell afirma que “el vidre que es recicla es trenca i es torna a fondre, amb la qual cosa hi ha un consum energètic molt important per tornar a fer-ne vidre. Amb la reutilització és molt clar, molt evident: només cal una preparació per tornar-ho a reutilitzar. En el cas de les ampolles de cava, són unes ampolles que tenen un format molt específic, amb unes mateixes dimensions per a moltes d´elles i llavors totes es poden reutilitzar. Fan un procés de netejat, rentat, es treuen les etiquetes i quan s´han de tornar a omplir es tornen a omplir, se segellen i es pot fer de 8 a 10 cops”.

Medi Ambient recorda que, a banda d´aquesta campanya especial, els comuns i els centres de recollida de residus donaran el mateix servei a aquells que vulguin portar aquest tipus de deixalles i no barrejar-les amb la resta del reciclatge, en molts casos fins i tot de manera personalitzada.

TOTES LES NOTÍCIES