La campanya de donació de sang de Creu Roja compleix les expectatives però alerta de la gran necessitat

Una persona donant sang
Una persona donant sang. (Arxiu)

La tercera campanya de donació de sang organitzada aquesta setmana suma 329 donacions de les quals 310 són efectives. El primer dia de la campanya, dimarts, resulta ser el més fluix, però dimecres i dijous, més d’un centenar de donants han volgut contribuir amb la seva solidaritat.

Tot i complir i superar l’objectiu marcat de 300 donacions, des de la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang insisteixen en què s’està en un moment crític pel que fa a les donacions, i animen als que no ho han fet aquesta vegada a informar-se dels punts de donacions habilitats al seu lloc de vacances, ja que donar sang segueix sent un acte irreemplaçable i a la vegada vital.

Ara mateix, a Catalunya les reserves garanteixen cobrir les necessitats dels cinc pròxims dies, quan per a ser òptim haurien de ser vuit o nou dies. De la mateixa manera, l’Établissement Français du sang està duent a terme una forta campanya definida com a emergència vital, ja que la situació és molt complexa i posa en risc el fet de poder curar persones i respondre a necessitats bàsiques.

Recordem que la donació de sang és un acte altruista i solidari, però que no existeix cap mena de solució alternativa. La sang no es pot crear, hi ha la que cadascú té i prou, i cada dia s’utilitza en transfusions, en parts, accidents de trànsit i tractaments per a malalts de càncer, entre d’altres.

La propera campanya a Andorra es farà al setembre, quan de nou, qui ho vulgui, es podrà registrar com a donant de medul·la òssia. No obstant això, des de l’entitat es recorda que les necessitats de sang no minven i que als països veïns es segueixen organitzant al llarg de l’estiu campanyes de donacions, que es poden consultar a les mateixes pàgines web dels organismes oficials.

La Creu Roja Andorrana compta ja en poder fer una nova campanya l’any vinent.

TOTES LES NOTÍCIES