Emmarcats en la campanya de civisme ‘La Seu és casa teva. Cuida-la!, s’han organitzat a la Seu d’Urgell un seguit de tallers cívics adreçats a nens i nenes, joves a partir de 16 anys i famílies. Les places són limitades i són gratuïts.

Aquestes activitats tenen com a teló de fons promoure actituds i comportaments respectuosos amb l’entorn, tot gaudin sent cívics. Al respecte, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, ha destacat que “la transversalitat amb què es treballa la campanya de civisme fa que totes les àrees que són dins la comissió organitzin diferents accions”. Vives ha remarcat que es tracten d’uns tallers destinats a promoure l’actitud del reciclatge i la reutiltizació, no amb deixalles com s’ha fet en d’altres ocasions, sinó amb objectes que havien perdut la seva utilitat, o amb aliments. “El civisme té moltes cares, i aquesta n’és una i de molt important”, ha subratllat la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones.

El primer taller s’iniciarà el pròxim dimarts, 21 de maig, a l’elaboració d’un mural del civisme pensat per a tots els nens i nenes de 3 a 9 anys de la Seu i tindrà lloc a partir d’un quart de sis de la tarda, al centre cívic l’Escorxador.

Per dissabte 25 de maig hi haurà un taller de costura per reciclar roba de deu del matí a una del migdia a l’Esplai de la Gent Gran (Pati Palau). L’activitat anirà a càrrec de Carmen Invernón amb l’ajuda de la gent gran de l’esplai. Aquesta activitat intergeneracional està pensada per a joves a partir de 16 anys.

Els tallers cívics seguiran dimarts 28 de maig amb l’activitat mans del civisme que consistirà en fe manualitats a través de les mans. Aquesta proposta va dirigida a infants de 3 a 9 anys, i tindrà lloc al centre cívic l’Escorxador, a partir d’un quart de sis de la tarda.

El darrer taller tindrà lloc els dies 11 i 12 de juny i està pensat per a tota la família (pares amb fills, avis amb nets, etc.). Consistirà en un curs didàctic sobre cuina, per saber aprofitar aliments i trucs culinaris. El taller el dirigirà la Juani Menduiña.

Ambdues sessions tindran lloc a l’Esplai de la Gent Gran (Pati Palau) i serà de les cinc a les set de la tarda.

Tothom que hi vulgui participar pot fer la seva inscripció fins divendres 17 de maig al Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, trucant al 973 350 010 o de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del mateix ajuntament.

Els tallers cívics estan organitzats per l’Ajuntament de la Seu d’urgell, la Diputació de Lleida, el Pla Educatiu d’Entorn de la Seu, els Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Ensenyament-Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya; la Regidoria de la Gent Gran i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada