La campanya de civisme de la Seu incideix en la col·laboració dels propietaris de gossos

La nova fase de la campanya ‘La Seu és casa teva. Cuida-la!’ trametrà des d’aquesta setmana una carta als propietaris de gossos per demanar la seva col·laboració per aconseguir acabar amb la presència d’excrements al carrer.

La missiva incideix en el fet positiu que la gran majoria d’amos tenen un comportament cívic i sempre recullen les caques de la seva mascota. En tot cas, amb aquesta mesura es vol, d’una part, conscienciar els qui encara no ho fan i, de l’altra, aconseguir que els qui sí que ho fan tinguin un paper actiu en aquest objectiu.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, considera que aquesta és una qüestió que la Seu ha de resoldre. En aquest sentit, Vives recorda que la campanya ofereix l’opció de denunciar casos com aquest amb l’enviament de fotografies.

Sobre aquest punt, el gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Vilaró, ha detallat que molts dies els treballadors de neteja es poden trobar més d’un centenar d’excrements en espais públics. Vilaró subratlla que evitar-ho també pot suposar un estalvi per a tots els ciutadans en forma de menys costos en neteja.

De la seva part, el cap de la Policia Municipal, Josep Martínez, considera que accions com recollir els excrements de les mascotes ja haurien d’estar interioritzades per qualsevol propietari, cosa que evitaria haver d’imposar sancions.

TOTES LES NOTÍCIES