Les importants precipitacions d’aquest estiu, juntament amb unes temperatures més baixes del normal, han fet que la campanya de bolets d’enguany es presenti com una de les millors dels darrers anys al Pirineu i en general a Catalunya. De fet, des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) assenyalen que s’espera que aquesta campanya s’assoleixin unes xifres superiors a la mitjana dels darrers 18 anys.

La temporada de bolets 2013 ja ha començat en algunes comarques catalanes, principalment a les del Pirineu i Prepirineu, tot i que ja se’n pot trobar en altres indrets de Catalunya. De fet, al Pirineu ja fa uns mesos que hi ha ceps, rossinyols, rovellons, etc. Darrerament, també s’han començant a trobar bolets al Prepirineu: rovellons, pebrassos, cuagres, pinetells i fins i tot camagrocs.

Així, tenint en compte les prediccions climàtiques a llarg termini, que preveuen una tardor sense anomalies per al conjunt de Catalunya, pel que fa a precipitacions i temperatures, s’espera que la campanya de bolets 2013 sigui superior a la mitjana dels darrers 18 anys, estimada en 57 kg/ha de bolets a l’any (69.000 tones de bolets a tot Catalunya) i potser similar a la campanya 2003, quan es van arribar a superar els 124 kg/ha (149.000 tones).

Des del CTFC assenyalen que la producció real de bolets variarà en funció de la distribució de les pluges, de com siguin d’espaiades, de les temperatures i del vent, de manera que no totes les comarques tindran les mateixes produccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada