El Servei d’Atenció Immediata de l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies ha atès un total de 50 famílies en el marc de la campanya contra la pobresa energètica d’aquest hivern.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha informat aquest dimecres al Consell de Ministres del balanç d’aquesta campanya, que després de la bona acollida que va tenir l’any passat en l’època de més fred de l’hivern, enguany s’ha ampliat a tots els mesos de temperatures més baixes. Així, aquest hivern la campanya ha durat 181 dies, de l’1 de novembre al 30 d’abril.

La campanya contra la pobresa energètica es va iniciar l’hivern passat per tal de garantir els recursos adients a les famílies amb risc de patir una situació de precarietat energètica. En només 16 dies es van atendre 44 famílies i es va constatar la necessitat d’aquest servei, per això el Ministeri va decidir, aquest hivern, ampliar la campanya.

Des del mes de novembre s’han tractat un total de 50 famílies (95 persones), a les quals s’ha contactat amb visites al domicili, per via telefònica o mitjançant entrevistes de seguiment als despatxos de les treballadores socials.

En les visites a domicili s’han fet les valoracions de suport complementari i s’ha reforçat un ús adequat del sistema de calefacció en relació amb les temperatures existents, per evitar que es prioritzés l’estalvi davant de situacions de precarietat.

Com a mesures concretes s’ha facilitat la compra de radiadors i lots de llenya a quatre famílies, s’ha assumit la despesa de consum energètic de les famílies que no hi podien fer front i s’ha contactat amb les diferents companyies subministradores d’electricitat per evitar talls de subministrament. Així, la despesa total de la campanya ha estat de 15.236,71 euros, més del doble que els 6.571,33 euros de l’any anterior.

Pel que fa a les famílies ateses, s’han prioritzat aquelles en què hi viu gent gran, persones amb discapacitat i menors d’edat. En total s’han atès 22 famílies unipersonals, 18 monoparentals, 3 parelles, 3 famílies nuclears i 4 famílies extenses.

Del total de les 95 persones que formen aquestes famílies, hi ha 8 persones amb discapacitat, 35 menors d’edat, 9 persones grans i 43 adults.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada