La campana extractora

campana

Quan la campana extractora de la cuina està bruta i plena de greix, no té una correcta eliminació d’olors i vapors, per tant, no està complint la seva funció adequadament. Per aquesta raó és important netejar-la de forma periòdica.

És necessari que quan es netegi aquest aparell estigui desendollat o desconnectat de la clau de contacte, d’aquesta manera s’evitarà tenir algun problema durant la neteja. El millor seria que després de cuinar se li passés un drap amb detergent o algun producte desengreixant a la campana de l’extractor, per no deixar que s’hi acumuli tanta brutícia. És aconsellable netejar-la a fons una vegada a la setmana traient les reixetes i filtres.

Aquests es poden treure fàcilment i després ruixar-los amb algun líquid antigreix, deixant-lo actuar una estona, passar-hi un raspall suau i esbandir-ho amb aigua ben calenta i després deixar-ho eixugar molt bé. Repasseu també l’interior de la campana amb una esponja amb detergent i algun producte amb amoníac, tenint cura de no mullar el motor, després repasseu la part de fora i eixugueu-ho passant-hi a tot un drap sec, fregant enèrgicament. Per últim, col·loqueu totes les peces al seu lloc.

Per Redacció / Tot Sant Cugat