La Cambra i Vatel signen un conveni per potenciar la formació continuada d’hoteleria i restauració

La  Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l’escola Vatel han signat aquest dilluns un conveni a través del qual es vol potenciar la formació continuada en el sector dels serveis turístics, concretament en l’hoteleria i la restauració. A través d’aquest acord la Cambra i Vatel col·laboren per oferir tant cursos presencials com virtuals. Tant el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre com la directora de Vatel Andorra, Roser Daban, han destacat el fet que el sector, tenint en compte el pes que té en l’economia del país, ha d’anar a “buscar l’excel·lència” i això s’aconsegueix no només amb les instal·lacions sinó amb els serveis. D’aquesta manera, Pantebre ha recordat el fet que la nova classificació hotelera ja inclou aquesta consideració.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l’escola Vatel han signat un conveni a través del qual es vol potenciar la formació continuada en el sector dels serveis turístics, concretament en l’hoteleria i la restauració. Aquest acord suposarà que les dues parts ofereixin cursos que podran ser tant presencials com virtuals. De fet, aquesta col·laboració ja es duu a terme i entre els cursos que la Cambra ofereix ja n’hi ha inclosos sobre allotjament, recepció dels clients i neteja, i de cara al mes de maig es volen tirar endavant algunes formacions sobre restauració, tal com ha explicat la directora de Vatel Andorra, Roser Daban.

Tant Daban com el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, han posat en relleu que aquest sector, tenint en compte el seu pes en l’economia del país, ha d’anar a “buscar l’excel·lència” i això es pot aconseguir, han afegit, tenint en compte, no només les instal·lacions sinó també els serveis i, per això, la formació dels treballadors és “clau” per poder-se adaptar a les noves exigències i poder millorar aquest servei, han destacat. D’aquesta manera, el president de la Cambra ha recordat que tenint en compte els canvis que es volen fer en la classificació hotelera, que vol potenciar els serveis, aquestes formacions no podien “arribar en millor moment”. A més, ha recordat que des de fa uns anys hi ha una major demanda per a la “professionalització del sector” i que aquest objectiu passa per “la formació”.

Daban ha destacat que les formacions presencials es faran a les instal·lacions de l’escola Vatel, ubicada a Encamp i seran impartides per professors del centre. Pel que fa a les virtuals, són molt més flexibles i permeten que els alumnes les puguin seguir amb una major autonomia. En els dos casos, segons Daban, es pretén que siguin unes formacions “adaptades a les necessitats del sector i que serveixin per respondre a les seves mancances”.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES