La cambra dóna llum verda a la Llei de cooperatives impulsada pel grup socialdemòcrata

david rios

El Consell General ha aprovat aquest dijous la proposició de llei de societats cooperatives, impulsada pel grup socialdemòcrata. El seu president, David Rios, s’ha mostrat “orgullós” del fet que s’hagi pogut aprovar aquesta regulació i ha agraït “les aportacions i la implicació” dels altres grups parlamentaris. La consellera demòcrata, Olga Adellach, ha remarcat que calia “una llei ben treballada”, un requisit que, segons ella, la proposta del PS “no complia”. Tot i això, després del treball d’esmenes, la consellera ordinenca ha considerat que s’ha aconseguit “un model útil i eficient per a Andorra”.

Rios ha recordat els beneficis que pot aportar el sistema cooperatiu a Andorra, i n’ha destacat alguns elements, com ara els principis democràtics o la seva vocació social. A banda, ha assegurat que és un model força útil, “especialment en temps de crisi”, ja que té una major capacitat de “resistència”.

Adellach, per la seva banda, ha destacat que les millores incorporades en el treball en comissió eren necessàries per dotar de major “seguretat jurídica” el model, així com per “prevenir la possibilitat de frau”. Adellach també ha destacat que s’ha eliminat el requisit que impedia a les societats cooperatives tenir ànim de lucre.

La consellera demòcrata ha afegit que “no creiem que aquest nou model suposi un gran rellançament de l’economia andorrana ni una important font de nous llocs de treball”. Tot i això, ha admès que és una fórmula “interessant” que pot resultar “útil” en determinats casos.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, també ha reconegut “la bona iniciativa” del grup parlamentari socialdemòcrata, ja que aquest model és un bon “complement”. Tot i això, ha retret a Rios que la fórmula del sistema cooperatiu “no és una patent del grup socialdemòcrata”, sinó que “molts països ho tenen previst”, i ha destacat que encara queden força fórmules d’organització complementàries per regular, com ara les mútues.

Rios ha respost que “no en tenim la patent, però sí que ens podem atribuir el mèrit d’haver-ho impulsat”. Des del grup mixt, la consellera general, Sílvia Bonet, també ha destacat la idoneïtat de regular aquesta figura, ja que “omple un buit important”.

D’altra banda, la consellera demòcrata, Olga Adellach, ha aprofitat la seva darrera intervenció en aquest punt per acomiadar-se de la cambra. Ha assegurat que “aquesta és la meva darrera intervenció de la legislatura” i ha confirmat que no optarà a la reelecció en els comicis del proper 1 de març.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES