La Cambra de Comerç preveu el creixement del PIB fins a l’1,6%

La  Cambra de Comerç preveu que el producte interior brut creixi un 1,6% enguany i una xifra similar l’any vinent. Segons ha explicat el president de l’ens, Marc Pantebre, les enquestes de conjuntura demostren que el sector amb millor comportament ha estat l’hoteleria i el pitjor, el comerç minorista.

Segons la Cambra de Comerç, els resultats econòmics d’aquest 2016 seran millors que els de l’any passat i es passarà d’un producte interior brut d’un 0,4% el 2015, a l’1,6% enguany. També creu que hi haurà un resultat semblant el 2017. Afirma que “la previsió és que pugui baixar una dècima, però es mantindrà al voltant de l’1,5-1,7%”.

Les enquestes de la Cambra del primer semestre del 2016 indiquen que el comerç minorista no acaba d’arrencar, amb les excepcions de la perfumeria, la farmàcia i la joieria. En canvi, l’hoteleria ha registrat resultats molt bons. Pantebre apunta que el que està fallant és “el consum, que el porten els visitants, hereus directes del que està passant a les seves economies, bàsicament l’espanyola”.

A més, la Cambra ha declarat que els empresaris ja no veuen la crisi de BPA com una preocupació i a això hi ha ajudat la creació de Vall Banc.