La Cambra de Comerç lliura els premis del Concurs d’Aparadors

L´establiment hoteler Hostal Cisco de Sans, del carrer Anna Ma. Janer, nº 4, d´Andorra la Vella, ha estat el guanyador del 1r premi del Concurs d´Aparadors d´enguany, segons ha comunicat la Cambra de Comerç.

El 2n premi ha estat per l´establiment Totled, d´Andorra la Vella i el 3r premi per la botiga Elle Boutique, d´Escaldes-Engordany.

Pel que fa als premis temàtics han estat guardonats els establiments Pic Negre 6, del Tarter, La Casa Petita, la Farmàcia Guitart i Roca Ribes, d´Andorra la Vella i Musical Andorrà i Betes i Fils, de Sant Julià de Lòria.

PREMIS TEMÀTICS

 PREMI A L’ORIGINALITAT

LA CASA PETITA – C/ Anna Ma. Janer, 2 (Andorra la Vella)

Títol: Esquia des del cel

Missatge: —

Comentari general:

L’aparador es troba en un escenari que gaudeix d’un entorn privilegiat, ja que es tracta d’un immoble rústic i històric.

En el seu interior s’aprecia un muntatge que està acuradament suspès del sostre i que no descansa sobre cap tarima o calaix.

És una composició molt elegant on observem elements decoratius ben originals, com són els patins de gel, sense descuidar els colors i l’ambient de Nadal.

 

PREMI A L’IMPACTE COMERCIAL

MUSICAL ANDORRÀ – Av. Rocafort, 2 (Sant Julià de Lòria)

Títol: Rock & Clàssics

Missatge: —

Comentari general:

Dins d’un marc nadalenc i en un espai delimitat, es crea, amb els instruments, un ambient de colors i elements lluents, de manera que es pot observar des de molta distància.

L’estructura de l’aparador és tota de vidre i permet veure la totalitat del decorat. Indubtablement, aconsegueix un bon impacte comercial.

 

PREMI A LA QUALITAT ARTÍSTICA

PIC NEGRE 6 – Hotel Llop Gris, local 1 (El Tarter – Canillo)

Títol: Copa Pic Negre

Missatge: —

Comentari general:

Tot i que l’espai del muntatge és molt reduït, podem apreciar la bona feina de l’artista.

Tant els materials emprats com l’elaboració dels mateixos, fan que la col•locació hagi estat laboriosa, tenint en compte la quantitat de detalls que s’aprecien en tot el muntatge. S’hi observa una bona qualitat artística.

 

 PREMI AL MISSATGE NADALENC

FARMÀCIA GUITART – AC/ Prat de la Creu, 59-65 (Andorra la Vella)

Títol: Participem a la Copa del món

Missatge: Donem suport a la celebració de la prova d’esquí femení de la copa del món. Qualsevol esdeveniment que promocioni Andorra a l’estranger, ens beneficia a tots i aporta il•lusió i optimisme en un context de crisi com el que vivim.

Comentari general:

L’austeritat de l’ambient dificulta l’exposició del producte d’aquest comerç, però l’artista aconsegueix crear un escenari de Nadal, mitjançant els elements decoratius utilitzats en el muntatge.

A l’aparador destaquen els colors típics de Nadal, com el blanc i el vermell, aconseguint una composició adequada, amb el producte propi de la botiga, recreant un escenari propi de Nadal.

 

 PREMI AL RESPECTE PEL MEDI AMBIENT

BETES I FILS – Av. Verge de Canòlich, 45 (Sant Julià de Lòria)

Títol: Naixement

Missatge: —

Comentari general:

La composició i el muntatge de l’aparador són excel•lents, però sobretot cal destacar el material emprat, que és el propi producte de la botiga.

No només és un material reciclable, sinó que a més es pot vendre. D’aquesta manera, tant la decoració com el propi aparador són completament sostenibles.

 

PREMI COPA DEL MÓN

ROCA & RIBES – Av. Meritxell, 118 (Andorra la Vella)

Títol: Nadal, també és esquí i competició.

Missatge: Aprofitant que l’any vinent es celebra la copa del món d’esquí femení al nostre país, hem volgut representar una escena per recordar aquest important esdeveniment.

Comentari general:

L’aparador recrea una escena típica d’una competició d’esquí. La composició del muntatge és original i l’elecció del material és encertada. L’escenari de la Copa del Món és molt clar i l’aparador està ben treballat. Visualment és un aparador molt impactant.

 

PREMIS ALS MILLORS APARADORS – NADAL 2011

 TERCER PREMI

ELLE BOUTIQUE – Passatge Antònia Font Caminal, 1 (Escaldes-Engordany)

Títol: Ballant per l’Avet

Missatge: Mentre es disputa la prova del món d’esquí femení a la pista l’Avet de Soldeu, unes ballarines amenitzen la jornada dansant al voltant del majestuós avet que presideix la pista.

Comentari general:

En aquest aparador es pot apreciar la gran feina que hi ha al darrera. Bona planificació i estratègia de muntatge, dedicació en la fabricació dels diferents elements decoratius i bona gestió dels espais.

• Impacte Comercial: En aquest cas els colors i la llum juguen un paper important. El contrast dels colors foscos i la claredat del fons, permet que s’observi des de lluny.

• Qualitat artística: L’escenari està ben organitzat i la confecció i col•locació de les ballarines demostren una gran qualitat artística.

• Originalitat: No hi ha dubte que els propis elements decoratius són els que fan que sigui molt original, especialment pel que fa a la manera de fer l’arbre i la utilització de les ballarines com a penjolls.

• Qualitat artesanal: És evident que l’artista és coneixedor dels materials i té aptituds per aconseguir representar les figuretes i l’arbre amb materials bàsics.

• Missatge: Ambient de Nadal amb una pinzellada d’avantguardisme i sofisticació, dins d’un ambient festiu de dansa o ball.

SEGON PREMI

TOTLED – Antic camí Ral, 22 (Andorra la Vella)

Títol: Un Nadal blanc

Missatge: Un Nadal blanc, com la neu, la puresa, els estels… El blanc que en aquests temps de crisis i recessió ens aporti la llum, la il•lusió i la esperança per aquest nou any que comença.

Comentari general:

En un aparador d’estructura uniforme i proporcionada, l’artista ha creat un escenari totalment adequat a aquesta època de l’any i representa una sèrie d’elements decoratius pròpiament nadalencs.

• Impacte Comercial: L’aparador és visible a una gran distància, gràcies a la seva il•luminació i el conjunt de colors. L’entorn ampli del carrer fa la resta de la feina.

• Qualitat artística: Té bona composició i estructura de l’escenari, així com una bona manipulació dels materials.

• Originalitat: L’espai, ben gestionat, representa un ambient natural i fa que hi hagi absència d’estructures urbanes.

• Qualitat artesanal: Bona coordinació i planificació per aconseguir un bon escenari, alhora que cal una mà artesanal per obtenir el resultat que ens ofereix.

• Missatge: La imatge més immediata ens dóna un missatge de neu, hivern blanc i ambient totalment nadalenc.

 

PRIMER PREMI

HOSTAL CISCO DE SANS – C/ Anna Ma. Janer, 4 (Andorra la Vella)

Títol: Nadal a Cal Cisco

Missatge: —

Comentari general:

L’aparador en aquest cas no existeix com a espai independent dins d’un comerç; el propi edifici és el mateix aparador. És, sens dubte, un conjunt harmònic entre l’antiguitat de l’edifici i la decoració meticulosament encertada i ben col•locada. Tot plegat forma un escenari de Nadal immillorable.

• Impacte Comercial: És un edifici impactant, que es veu des de lluny, gràcies, en part, a la decoració acurada en la seva totalitat.

• Qualitat artística: La decoració i el muntatge estan treballats al detall. Bona composició i harmonia entre el materials.

• Originalitat: L’escena és única i original. Utilitza el seu propi negoci per crear un ambient nadalenc.

• Qualitat artesanal: Material ben escollit i preparat amb gust. Feina ben reconeguda a l’hora de la preparació del treball i de l’execució.

• Missatge: L’ambient que es respira és indubtablement nadalenc, oferint una escena típica d’aquestes festes.

Membres del Jurat:

Sra. Felissa Domingo, membre del Cercle de les Arts i de les Lletres

Sra. Anna Viaplana, membre del Centre Andorra Sostenible

Sra. Laia Maestre, membre del Ple de la Cambra

Sra. Susagna Venable, representant de la FACA (Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra)

Sra. Xena Palau, representant de Grandvalira

Sr. Marc Argensó, professor de Visual Merchandising i Aparadorisme de l’Institut Europeu de Disseny (IED)

Sra. Pepita López, representant de la Cambra i secretària del Jurat

(Foto: Cambra de Comerç)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.