cambra-1La Cambra de Comerç ha confirmat que l’economia ha consolidat el canvi de tendència que va iniciar a finals de 2013 i que s´encamina cap a la recuperació. L’entitat es mostra satisfeta, a més, amb el fet que Andorra podria tancar l´any amb un registre positiu del PIB, per primer cop en set anys. Així ho ha manifestat durant la presentació de l´Informe Econòmic anual.

L’informe de la Cambra de Comerç indica que el 2013 l’economia va continuar immersa en dificultats, encara que la situació de crisi no va ser tan generalitzada i es van veure alguns canvis positius la segona meitat de l’any. Tot i la davallada de sectors com el de la construcció o el descens de l´activitat industrial o comercial, el sistema financer va ser el sector que es va comportar més bé i el que ha contribuït al canvi de tendència.

Aquest punt d´inflexió s’ha consolidat el 2014 i, segons l´informe de la Cambra, durant els primers mesos de l’any s´han registrat avenços moderats d’alguns indicadors. Per exemple, importacions, visitants o matriculacions. Indicadors que permeten afirmar que l´economia s’encamina lentament cap a la recuperació, arrossegada per la millora del context internacional i, sobretot, pel creixent dinamisme de l’economia espanyola. Així, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, ha assenyalat que “tots els indicadors fins el mes de juliol són positius” i, per tant, Andorra podria tancar el 2014 amb un registre positiu del PIB, fet que considera “remarcable i de molta trascendència perquè fa set anys que no passa”. L’any passat, es va situar en el 0,1% negatiu.  

El cap de Govern ha defensat la feina de l’executiu en la gestió de la crisi, però ha recordat que encara hi ha feina per fer. “Les coses van millor però no vol dir que vagin bé”, ha assegurat Antoni Martí , que s’ha mostrat prudent perquè, diu, “no es pot baixar la guàrdia”.

I és que l’informe de la Cambra assenyala que el creixement serà dèbil i que no s’albiren increments sostinguts de l’activitats fins, com a mínim, d´aquí a dos anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada